Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA BIL MED SMILE RENT

  Hyrbil med Smile Rent: Allt du behöver veta om hyrbils-upplevelsen

  Hyrbil med Smile Rent - Auto EuropeSmile Rents innovativa tillvägagångssätt när det gäller självbetjäning betyder att de ligger ett steg ifrån den traditionella hyrbilsupplevelsen. För det första måste du som kund ladda ner Smile Rent appen från App Store (Iphone) eller Google Play (Android). Sedan måste du registrera dina uppgifter i appen och på så sätt slutföra bokningen. Efter det är gjort är du redo att hämta upp din hyrbil hos Smile Rent på ditt valda upphämtningsdatum. Du måste även lämna ett giltigt ID-kort eller pass, samt dina körkortsdetaljer så Smile Rent kan genomföra en online-kontroll.

  När du väl är registrerad kan du koppla samman din reservation till din profil genom att söka på den i Smile Rent appen. Detta gör du i sektionen som heter Hitta Min Bokning.

  Vi på Auto Europe är säkra på att du kommer uppskatta denna nya och spännande hyrbilsupplevelse som gör att långa köer vid hyrbilsdisken är ett minne blott. När du anländer på din destination kommer en skyttelbuss hämta upp dig och sedan köra dig direkt till bilparkeringen, det tar inte mer än cirka tio minuter. Väl på plats vid din hyrbil är det enda du behöver göra att logga in på appen och låsa upp bilen. Sen är det bara att köra iväg, lätt som en plätt!

  Hyra bil med Smile Rent i Italien

  Smile Rent representerar ett nytt sätt att hyra bil på i Italien. Som en del av Avis Budget gruppen, är denna självbetjäningstjänst till lågt pris skräddarsydd för budgetmedvetna och tekniskt erfarna resenärer som vill utforska Italien.

  Inledningsvis är tjänsten tillgänglig i Rom (Fiumicino Leonardo de Vinci Airport) och Milano (Malpensa Airport), men kommer snart finnas på alla Italien stora flygplatser och tågstationer. Undvik att stå i långa köer som kan vara i upp till två-tre timmar under högsäsong för att hämta din bokade hyrbil. Med Smile Rent kan du snabbt och enkelt hämta upp din bil med hjälp av din mobil (eller annan enhet) och på så sätt skippa väntetiden för att komma fram till receptionen.

  En vanlig skyttelbuss kommer att hämta upp dig vid flygplatsens ankomsthall och sedan snabb köra dig till parkeringsplatsen där alla fordon finns parkerade på utvalda platser. Hyrbilen låser du sedan enkelt upp genom appen på din telefon, och bilnycklarna kommer du hitta inuti bilen.

  Viktig information för att hämta upp din bil

  Det första du måste göra är att ladda ner Smile Rent appen från App Store (iOS) eller Google Play (Android). Sedan måste du registrera dig i appen för att kunna skippa kön och åka direkt till parkeringsplatsen, mer information om hur detta går till får du när bokningen är bekräftad.

  Du behöver aldrig mer stå i kö för att komma fram till receptionen för med Smile Rents app behöver du bara öppna bildörren och börja köra! Hur kan det bli lättare än så?

  Oavsett om du hyr en bil för jobb eller nöje är Smile Rent det bästa alternativet för dina självständiga reseplaner. Det kommer med säkerhet förändra ditt sätt att resa för att hyra bil har aldrig varit såhär lätt eller prisvärt.

  Vanliga frågor om självbetjäning

  Vad händer om jag inte kan ladda ner appen?

  Misslyckande med att ladda ner appen innan upphämtning kommer innebära förseningar eftersom hyresavtalet kommer vara tvunget att hanteras manuellt. Det rekommenderas att för-registrera minst 48 timmar innan du anländer.

  Vilka dokument måste jag ha med mig vid uthyrningen?

  Du måste ha ditt körkort, ID-kort, betalkort och en digital kopia av din bokning. Om du inte är bosatt i ett EU-land måste du också ta med ditt pass i stället för ID-kortet. När alla dina dokument har verifierats kommer Smile Rent inte att be dig visa dem igen för att få åtkomst till deras tjänster.

  Var hittar jag Smile Rent på flygplatsen?

  Du kommer ta dig till dem via en skyttelbuss.

  På Rome Fiumicino flygplats: följ skyltarna till skyttelbussen och ta den som går till P2-parkeringen (zon 2 och 3 på parkeringsplatsen för långtidsparkering). På Milan Malpensa flygplats: vid exit T1 kan du ta skyttelbussen från parkeringsområdet som är till för “Staff” (personal).

  Var hittar jag min bil?

  Öppna appen och använd dig av kartan för att hitta var din Smile Rent bil är parkerad.

  Var hittar jag bilnycklarna?

  När du hittat din bil trycker du på lås upp knappen i appen. Dörrarna kommer då att öppnas och bilnycklarna ligger i handskfacket.

  Vilka betalningskort accepteras för att lämna depositionen?

  Du behöver ett kredit- eller debit betalningskort för att kunna boka en hyrbil med Smile Rent. Förbetalda kort eller ATM-kort accepteras inte, endast Mastercard, Visa eller American Express.

  Vad är er bränslepolicy?

  Du måste lämna tillbaka bilen med samma mängd bränsle som den hade när du hämta upp den. Vänligen uppmärksamma att Smile Rent appen är synkroniserad med din bil och kan mäta den exakta mängden bränsle i tanken när som helst.

  Om du vill att Smile Rent-teamet ska tanka bilen åt dig kan du välja vår tankningstjänst. Detta kostar 30 euro plus en tilläggsavgift för det bränsle som saknas i tanken vid återlämningstillfället, vilket mäts mot bränslenivån vid upphämtningen. Observera att bränslepriserna fastställs i enlighet med EU:s bränsleindex via: https://ec.europa.eu/energy/en/data-analysis/weekly-oil-bulletin.

  Smile Rent kommer att ta betalt för den mängd bränsle som saknas i tanken när fordonet returneras jämfört med bränslenivån vid upphämtning, med en tolerans på upp till 1 liter.

  Var ska jag lämna nycklarna när jag återlämnar bilen?

  När du återlämnar bilen, snälla lämna nycklarna i handskfacket (där du hitta dem) och lås sedan bilen med hjälp av appen för att avsluta din hyresperiod.