Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  EDINBURGH

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Edinburgh - Auto Europe

  Vill du spendera din nästa vistelse i Skottland men ha friheten och flexibiliteten att kunna utforska efter humör och väder? Då ska du hyra husbil i Edinburgh. Upptäck först den vackra stadens alla hörn för att sedan bege dig ut för att utforska resten av regionen.. Eller är du sugen på en längre roadtrip? Då kanske en resa från norr till London i söder passar dig. Med en husbil kan du inte bara vara flexibel i ditt resande utan du får även en bekväm sådan. Auto Europe har ett brett utbud av tillgängliga fordon och våra kunniga experter hjälper gärna till när du behöver råd och tips innan du bokar.

  Campingplatser i och runt Edinburgh

  Oavsett om du vill bo nära till centrum eller en bit längre bort, finns det gott om campingalternativ runt om regionen. Särskilt längs kusten hittar du flertalet vackra alternativ. För att underlätta ditt sökande efter passande camping har vi valt ut ett par förslag nedan som kanske kommer att passa perfekt till din husbilsresa.

  Edinburgh Caravan Club Site Från centrum når du denna camping på mindre än 20 min så om du inte vill befinna dig allt för långt bort från staden är detta ett bra alternativ. Husbilstomterna är rymliga och har strömförsörjning. Transfer till centrum finns tillgängligt.På grund utav sitt läge är campingen mycket populär under högsäsong så vi råder er att reservera plats i tid.
  Mortonhall Caravan Park Även denna camping ligger nära centrum. De sanitära anläggningarna är uppdelade i fyre stycken block och har alla varmvatten. I det lilla snabbköpet på anläggningen kan du köpa de allra nödvändigaste produkterna utan att behöva lämna område. Bussförbindelse gör att utflykter in till stadskärnan och närliggande områden mycket enkla.
  Slatebarns Caravan Park På mindre än en halvtimme når du Slatebarns Caravan Park. Området runt campingen är perfekt för fiske, cykling eller vandring. Totalt finns 30 ställplatser med strömförsörjning. Till faciliteterna hör dusch, tvättmaskiner, torktumlare och trådlöst internet.
  Linwater Caravan Park Linwater camping kan nås på ca 35 min från centrum och erbjuder totalt 60 ställplatser med el. Tvättmaskin och torktumlare finns tillgängligt för alla gäster. Här finns tyvärr inget snabbköp men receptionen säljer utvalda varor och toalettartiklar. Det vackra landskapet är optimalt för vandring eller fiske.
  Belhaven Bay Caravan Park Belhaven camping ligger något längre ifrån staden, lite över 40 min bort men har ett optimalt läge för dig som vill ha en aktiv semester. Nära den lilla staden Dunbar erbjuds möjlighet till en rad aktiviteter med bland annat golf på golfbanorna Winterfield Golf Clubs eller Dunbar Gold Clubs, eller vandring i den vackra naturen John Muir Country Park. Även surfning och dykning är populära aktiviteter.

  Tillgängliga husbilar i Edinburgh

  Precis som med vår förmedling av hyrbilar på Auto Europe, erbjuder vi dig ett brett utbud av tillgängliga fordon när du ska hyra husbil i Edinburgh. Förslagen som du hittar nedan är bara några av alla de fordon som finns tillgängliga i vårt sortiment. För 2 personer erbjuder modellen Roadie perfekt med utrymme. I det 4,9 meter långa fordonet hittar du en dubbelsäng, kök, och vattentank för färskvatten. För 4 personer kan du välja mellan den nästan 5 meter långa modellen Nomad eller den 7,4 meter långa modellen Europa. Nomad har liknande utrustning som modellen Roadie men har 2 istället för en dubbelsäng. Europa är den rätta modellen om du vill ha lite extra komfort. Här ingår kök, dusch och toalett. Även tank för färsk- och spillvatten ingår. Med modellen Ford Zefiro 675 däremot får upp till 6 personer plats. På det 6,87 meter långa fordonet finns 3 stycken dubbelsängar, kök, dusch och toalett. Allt för en bekväm semester och resa. Besök vår bokningsmotor för att se den kompletta listan med tillgängliga fordon.

  Roadie Europa

  Roadie Camper

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 4.9 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Europa 4Berth

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.0 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Nomad Ford Zefiro 675

  Nomad Camper

  Sovplatser: 2
  Kategori: Pop Top
  Längd: 4.9 - 5.9 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Zefiro 675

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.87 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Edinburgh

  Ungefär 493.000 människor bor i stad en som är den näst största i Skottland efter Glasgow. Under 1400-talet tog Edinburgh över rollen som huvudstad i Skottland efter Perth. Turismen har en stor betydelsen för stadens ekonomi och efter London är det den stad som besök av flest utländska turister. Under 2013 besökta 3,45 miljoner människor staden, varav 1,3 av dessa kom från andra länder. Båda gamla och nya delen av Edinburgh är världsarvslistade av Unesco. Som besökare bjuds du på rikligt med attraktioner och sevärdheter med vacker arkitektur, kulturella evenemang och intressanta museer och utställningar.

  Under ditt besök i staden bör du definitivt besöka Edinburgh Castle som är svårt att missa med sin imponerande siluett vilande över staden. Härifrån kan du promenera ner från Royal Mile ner till gamla stan där andra sevärdheter som The Hub och St. Giles Katedral. Royal Mile som består av gatorna Canongate, High Street och Castle Hill börjar vid slottet i väst och går hela vägen ner till Palace of Holyroodhouse som är drottningens officiella residens i Skottland. Att rekommendera är även museerna Royal Museum, Museum of Scotland eller Museum of Edinburgh. För den som vill njuta av natur istället för kultur behöver inte ens centrum lämnas utan kan njuta av lugn och ro på Royal Botanics Garden som är uppdelad på 4 olika platser i Skottland. Varje plats visar upp specifika områden och i Edinburgh kan du passa på att njuta av bland annat Fossil Garden, Chinese Hillside eller Alpine House.

  Naturligtvis är detta bara ett fåtal av alla de attraktioner som staden har att erbjuda. Även dess omkringliggande omgivningar kan bjuda på storslagna vyer och fantastiska naturlandskap i kombination med sevärda utflyktsmål så du som ska hyra husbil i Edinburgh kommer att ha ett rikligt utbud att välja emellan. Du som valt en modell med kök kan även passa på att fylla på förråden innan avfärd från staden för att på så vis även spara pengar under resans gång och slippa lägga ut dyra pengar på alla måltider på restaurang.


  Husbils recension

  Husbils recensionJonny med Spaceships
  06 Sep 2018
  Auto Europe's betyg Husbils recension - 5 Stjärnor
  Leverantörens betyg Husbils recension - 5 Stjärnor
  "Lätt att boka husbil med bra info vad man har beställt samt en bra prisättning.Trevlig personal som möter en på biluthyrningen som går igenom husbilen väldigt noga innan man åker därifrån."
  Husbils recensionKeith med McRent
  06 Sep 2018
  Auto Europe's betyg Husbils recension - 4 Stjärnor
  Leverantörens betyg Husbils recension - 3 Stjärnor
  "We are very satisfied with your booking and service with delivery and return of the vehicle. We are not satisfied with the feedback from McRents head office concerning the damage to the back of the vehicle. We have not recieved any response at all to our questions so far."