Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Tokiga hotell

  På vår kära jordglob finns det många bekväma, snygga och vackra hotell. Men det finns också de som sticker ut ganska rejält. När man bor på dessa hotell är det själva boendet som är attraktionen och sevärdheten - inte platsen och omgivningarna. Vi har sökt av Internet efter galna hotell och här är några av dem: Ishotellet i JukkasjärviFör oss svenskar är Ishotellet ett känt begrepp men för många utländska turister är detta kanske det mest udda hotell de någonsin kommer stöta på. I mitten av november anländer en mängd snöbyggare, isskulptörer, arkitekter och designers till den lilla byn Jukkasjärvi, norr om Polcirkeln. Hela hotellet byggs upp på nytt och invigningen är den 3 december. Övernatta i en is-suite och börja dagen med en varm bastu. Ta en drink i is-baren eller en bit mat i is-restaurangen. Upplev norrskenet och den vackra fjällvärlden runt hotellet. Ishotellet håller öppet fram till slutet av april och att övernatta här kostar från 1250 SEK/person och natt. Undervattenshotell i Fiji

  På en liten ö i Fiji finns ett undervattenshotell. Hotellet har 22 rum med havsutsikt i 270 graders vinkel. Hela hotellet ligger ca. 12 meter under ytan. För att komma över ytan tar man en hiss. Men vem behöver åka upp till ytan då man kan njuta av hela 6 restauranger och 7 barer under ytan. Man kan till och med gifta sig här! För en veckas vistelse i och runt detta otroliga hotell får två personer betala ca. 30 000 USD! Compact sleeping i JapanCapsule Inn är ett hotell som erbjuder sovkapslar för sina hotellgäster. Detta är ett budgetalternativ och inget för den som har cellskräck eller lätt störs av snarkande människor. I din lilla kapsel har du tillgång till en liten TV-monitor och internetuppkoppling. Att övernatta i en sovkapsel kostar ca. 85 kr natt.

  Sov i en vintunna

  I Stavoren i Nederländerna kan man övernatta i en gammal vintunna. Från ca. 50 EUR per person och natt kan man alltså få sin alldeles egna tunna att bo i på hotellet De Vrouwe van Stavoren. Bo granne med en giraff

  Ca. 2 mil utanför Nairobi i Kenya kan man bo i ett gammalt och vackert hus från 1930-talet. Det är i och för sig inget ovanligt med det. Det ovanliga i sammanhanget är att det strövar omkring giraffer i trädgården som kan sticka in huvudena och norpa en bit av din frukostmacka. Giraff Manor är något alldeles speciellt för den som gillar giraffer.

  Bo i trädkronorna

  Hotell Hackspetten i Västerås utgörs av en trädkoja som är placerad 13 meter upp i en stor ek. Mitt i Vasaparken i Västerås har konstnären Mikael Genberg byggt denna ovanliga övernattningsstuga. När man checkat in drar man helt enkelt upp repstegen efter sig. Kojan rymmer två personer. Halvpension med sänglinne, frukost och middag kan bokas till. Då levereras detta till kojans veranda.

  Vill du besöka något av dessa roliga hotell - varför inte boka in en hyrbil med Auto Europe samtidigt?

  Bloggsökning


  Kategorier