Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Bästa sätten att skydda dig mot solen på semestern

  Att koppla av i solen, simma utomhus, en härligt joggingtur i skog och mark eller bara slappa på stranden är bara ett par saker som vi tycker om att se fram emot på semestern. Men att bränna sig i solen kan sätt stoppa för all dessa avkopplande aktiviteter. I vår senaste undersökning som gjorts på uppdrag av oss på Auto Europe, fann vi att 31% av alla svenskar spenderar minst 3 timmar om dagen i solen och således ökar risken för att bränna sig sig. Här kommer därför en lista med förebyggande åtgärder för att skydda dig mot solen, så att du kan spenderar tid i solen säkert på semestern.

  Skydda hela kroppen

  Hattar, parasoll/paraply, solglasögon med UV-skydd och en bra solskydd är alla självklara produkter för att skydda dig och din hud. Under dagens gång är vi konstant utsatta för solens strålar under våra aktiviteter så det är viktigt att lägga märke till minsta detalj. Om du kör bil med armen hängandes över bildörren, tänk då på att smörja in denna eftersom huden här kommer att exponeras för mer sol. Tänk även lite extra på områden som halsen, öron, ansikte, tår och knäna, eftersom dessa lätt glöms bort.

  Det rätta solskyddet

  Att välja rätt solskydd är grundläggande för att hålla dig skyddad. Ett solskyddsmedel med skydd för både UVB och UVA hjälper dig att skydda din hud inte bara från att bränna dig men även mot cancerframkallande UV-strålar. Några fungerar genom att reflektera ljuset bort från kroppen medan andra absorberar UV-strålarna innan de når huden. Oavsett vad du väljer ska ditt solskydd ha minst SPF 15, helst SPF 30 och mer och vara vatten-resistent om du tränar eller badar för att skydda dig mot solen.

  Rätt timing är allt

  Enligt samma undersökning tenderar vi svenskar att bege oss ut till solstolarna för att bättre på brännan runt 11.00-tiden. Med tanke på att solens strålar är som starkast mellan klockan 11.00-15.00 är det viktigt att schemalägga hur länge du exponerar huden under dessa timmar. Kom dessutom ihåg att regelbundet smörja in dig på nytt, Varannan timme är att rekommendera.

  Glöm inte att dricka

  Att dricka tillräckligt med vätska under dagens lopp är även det viktigt. Se till att du alltid har med dig flaskor med vatten, frukt juice, iste, eller mineralvatten för att hålla törsten i schack. Detta är speciellt viktigt om du ska ligga och sola eller utföra ansträngande aktiviteter i hetta.

  Återfukta huden

  Efter att du njutit av en heldag i solen är det dags att kyla av sig och återfukta husen ordentligt. Speciella krämer och lotioner och naturella kroppsspray är ett par alternativ för att kyla huden samtidigt som du ger den fukt,Med så många användbara produkter och vetenskaplig kunskap finns det inga ursäkter för att inte skydda dig mot solen. Vi hoppas att dessa tips kan ge dig några idéer hur du bäst skyddar dig och din familj och slipper oroa dig i sommar. Har du några bra tips på att skydda dig från solen?

  Bloggsökning


  Kategorier