Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Roliga registreringsskyltar i Sverige

  NEJ, HET, MAT, OST och DYR är bara några av alla nummerplåtar som vi som barn tyckte var otroligt lustiga att peka ut och skratta åt tillsammans. När du själv är ute och kör på vägarna brukar de flesta registreringsskyltar bara passera obemärkt förbi men ibland råkar vi snubbla över den där skylten som är så rolig att vi måste stanna upp i trafiken och ta upp mobilen för att ta en bild.

  Det här visste du inte om de svenska registreringsskyltarna

   - I Sverige består ett fordons nummerplåt normalt av 3 bokstäver som därefter följs av 3 siffror och där slutsiffran visar fordonets besiktningsperiod. - Endast 23 av svenska alfabetets 29 bokstäver används. Detta då vissa bokstäver är för utseendemässigt lika och kan vara förvillande. Exempelvis O och Q. På personliga skyltar kan dock bokstäverna I, Q,V, Å, Ä och Ö användas. - Vissa kombinationer är spärrade av Transportstyrelsen och är förbjudna att användas på registreringsskyltar. I dagsläget finns cirka 97 stycken bokstavskombinationer som anses olämpliga. Olämpliga bokstavskombinationer inkluderar nedsättande ord som FUL och DUM, ord av sexuell natur eller annan kroppslig innebörd som SEX och SPY, drogrelaterade begrepp som GHB, vissa organisationer som KKK samt ord som är siffror , TRE, FEM, etc. - Kombinationen MLB är inte heller tillgänglig för privatfordon då denna används för bilar i testtrafik. - Sifferkombinationen 666, även känt som“djävulens tecken” tilldelas inte heller fordon. - Även om vissa kombinationer inte är tillåtna längre kan du fortfarande stöta på fordon i trafiken med någon av de svartlistade bokstavs- eller sifferkombinationen eftersom bilarna som haft kombinationerna innan de blev förbjudna fortfarande finns kvar i trafik.

  Topp 10 roliga registreringsskyltar enligt Auto Europe

  1. För den skrockfulle är detta kanske inte det bästa tecknet när man måste bli upphämtad med ambulans. 

  2. Passar perfekt för ett parkerat fordon vid vägkanten (BRB= Be right back, som betyder strax tillbaka på svenska)

  3.  Tvetydigt budskap här? Ond eller god?

  4. Jätte kul!

  5. Fyndig skylt för ett företag som tillverkar ost.

  6. Hmm det är väl meningen att ni ska förebygga bus polisen? Eller syftar ni på att ni har satt 'buset' i säkert förvar i baksätet kanske?

  7. Oj då!

  8. Här har vi någon som antingen vill varna andra trafikanter för sin egen dåliga körvana eller sin partners.

  9. Vad säger bilen? Tut tut!

  10. Hemsidan kan inte hittas!

  Har ni sett några roliga registreringsskyltar ute på vägarna? Dela gärna med er av observationer antingen i kommentarsfältet, eller ännu bättre, dela gärna med er av bilder och observationer på vårt inlägg på Facebook.

  Bloggsökning


  Kategorier