Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Roliga lekar i bilen

  Enligt resultaten från en undersökning som vi på Auto Europe beställt, spelar européer i genomsnitt den odödliga lek-klassikern “ett skepp kommer lastat” 1543 gånger i bilen under sin livstid. Verkligen en otrolig mängd lastade skepp! Det finns ju hur många andra spel och lekar att underhålla barn som vuxna med under bilresor. Nedan hittar du en lista med våra favoriter på roliga lekar i bilen.

  Spel och underhållning för barn

  När du och familjen befinner er på en lång roadtrip är det bästa sättet att hålla barnen sysselsatta att leka roliga lekar eller spela spel. För vem vill ha en uttråkad unge i barnsätet som bråkar och stör? Även om “ett skepp kommer lastat” kan vara skoj, kan det vara bra att variera med andra lekar och aktiviteter. Du hittar våra 4 bästa lekar och aktiviteter för barn nedan.

  Brädspel utformade för resa

  Ta med dig brädspelen som ni gillar att spela hemma! De flesta spel säljs även i mindre format, utformade för resa i bil, buss, tåg etc och är perfekta att ta med. Tidlösa favoriter är Alfapet, Taboo eller kortspel. Det är viktigt att få till en bra och trivsam miljö för att spela spelen. Ofta är armstödet i mitten av fordonet perfekt att använd som bord eller ta med en bricka hemifrån som enkelt och bekvämt kan balanseras i knäet. Det bästa med dessa spel är att hela familjen har underhållning när ni väl kommer fram.

  Portabel DVD-spelare

  TV och musik är generellt saker som håller barn underhållna. Vare sig du är för eller emot barn som tittar på mycket TV, är det ett utmärkt sätt att hålla dem lugna och sysselsatta över en längre period medan du kan fokusera på vägen och trafiken. En portabel DVD-spelare och ett par DVD:er kan få vilket uttråkat och grinigt barn som helst att bli lugn och glad. Portabla DVD-spelare kan köpas på din närmsta elektronik-butik eller kan du välja att installera dem direkt på baksidan av framsätena.

  Frågesport

  Bästa sättet att hålla barnen sysselsatta på ett roligt och informativt sätt är så klart frågesport! Allra bäst blir det om förbereder en rolig frågesport på ett speciellt tema med hjälp av förbereda kort. Kanske frågor över ett favoritdjur, resans mål eller blandade frågor om familjen. Det bästa är även att hela familjen kan vara med!

  Alfabet-leken

  En gammal klassiker som kan underhålla i timmar! Lekens regler är enkla, du måste hitta en skylt, vägskylt eller en skylt på exempelvis en byggnad som börjar på bokstäver i alfabetets ordning. Så du börjar med bokstaven A och arbetar dig igenom hela alfabetet. Skylten måste börja med bokstaven utan undantag. Den som hittar alla bokstäver först vinner!

  Lekar och aktiviteter för vuxna

  Inte bara barn blir uttråkade på långa bilresor. När du åker på en roadtrip med vänner eller på semester med din partner kan det hända att att ni blir lite uttråkade i bilen. Spana in de 4 föreslagna aktiviteterna nedan och få tiden att gå lite fortare med våra roliga lekar.

  Medan du sov

  Reglerna är enkla och kräver att passagerarna somnar vid ett eller annat tillfälle. När passageraren sedan vaknar är det ditt jobb att hitta på en historia och samtidigt få dem att tro på den. Varje person adderar i sin tur till berättelsen. Poäng-systemet är enkelt. Om passageraren tror på historien får varje berättare 3 poäng. Om den sovande berättaren istället inser att berättarna ljuger stjäl denna alla poäng istället. Flest poäng när ni kommer fram vinner.

  Läs en bok eller titta på film

  Att läsa en bok eller att titta på en film är inte bara en utmärkt sysselsättning för barn utan även för vuxna. Tiden flyger verkligen förbi när du läser en bra bok eller tittar på en film. Blir du lätt åksjuk eller om alla i bilen är sugna på en bra historia, är ljudbok ett bra alternativ.

  Lyckligtvis, tyvärr

  En till rolig lek är Fortunately, Unfortunately, eller Lyckligtvis, tyvärr som den kan översättas på svenska. Regler här är även de enkla och kan spelas med en oändlig mängd spelare. Moturs går du bilen runt och alla säger en mening. Den första meningen ska börja med ordet lyckligtvis och följs därefter av nästa person som börjar en mening med tyvärr. Exempel: Lyckligtvis är detta min första resa till Kanada. Tyvärr regnar det alltid där. Lyckligtvis har jag med mig regnkläder etc. Var så kreativ som möjligt för att få roligare resultat.

  Gissa vem? 10 frågor

  En annan välkänd lek är Gissa vem där en person måste tänka på en person och de andra deltagare måste gissa vem personen tänker på. Allra enklast är det om det är en känd person och du har bara 10 frågor på dig att gissa. Ännu svårare blir det om du bara får ställa ja eller nej frågor. Personen som gissar rätt får en poäng. Om ingen gissar rätt får passageraren tänka ut ännu en person och får även en poäng.

  Bloggsökning


  Kategorier