Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Era roadtrip-favoriter runt om i världen

  Vår tävling “Upptäck Roadtrips” avslutades nyligen och resultaten var verkligen positiva. Tack till alla er som deltog genom Auto Europes sociala medier på Facebook och Twitter, det blev en stor succé! För er som missat vad vi talar om bad vi våra fans på ovan nämnda kanaler att nämna sina roadtrip-favoriter, antingen en drömresa som de skulle vilja göra i framtiden eller en som de redan genomfört. De två lyckliga vinnarna som lottades på måfå, blev båda belönade med presentkort hos Amazon till värde av 25 euro.Allt som allt fick vi in många härliga tips på roadtrip-favoriter runt om i världen och allra populärast vara USA. 55% av alla som deltog tyckte att “the land of the free” var det bästa alternativet att upptäcka med bil. Resterande fans tyckte att Italien (18%) var den bästa destinationen för en roadtrip, följt av Island, vårt grannland Finland och Kroatien (alla 9%). Vill du veta mer om dessa fantastiska länder och hitta mer info om de mest populära resmålen? Fortsätta då att läsa vår blogg och vi berättar varför du ska besöka dessa.

  Att USA blev favoriten i vår tävling kom knappast som en överraskning. Landet ses ofta som det ultimata roadtrip-landet med allt ifrån vackra, skiftande landskap, natursköna nationalparker och en varierande historia. Populärast, enligt vår tävling var en roadtrip längs den amerikanska kusten i Kalifornien bland annat längs med Highway 1. Bland deltagarna som ville besöka USA var såklart även den 3900 km långa Route 66, från Chicago till Santa Monica även poppis. Här kan du passa på att göra stopp i Grand Canyon och Monument Valley.

  På andra plats bland era roadtrip-favoriter hittar vi Italien som inte bara erbjuder mat och dryck i världsklass utan även ringlande kustvägar med magnifika vyer, spännande byar och städer med rik historia, skiftande landskap och gästvänliga invånare. Välj en roadtrip i bergen, från kust till kust, i vinlandskap i Toskana eller gör som våra tävlingsdeltagare rekommenderade, en roadtrip längs Amalfikusten otroliga vägar.

  För den lite mer äventyrlige är en roadtrip på Island att rekommendera. Ön i norra Atlanten mellan Grönland och Färöarna bjuder inte bara på fantastiska naturupplevelser med aktiva vulkaner, varma källor, gejsrar, glaciärer och val-safari, utan är även en helt otrolig körupplevelse. Landet som ofta rankar högt på listor över världens högsta levnadsstandard är det mest glesbefolkade landet i Europa men bjuder trots det på ett varmt välkomnande.

  Även vår nordiska granne Finland var ett populärt val för en rundresa med bil med sina varierande landskap med skog och sjöar och sitt avkopplande lugn. Slå 3 flugor i en smäll och börja din resa i Åbo med stopp i Mumindalen om du reser med familjen, för att sedan bege dig vidare mot huvudstaden Helsingfors. Resan avslutats sedan i Tammerfors. Även Lappland är ett härligt val som kan kombineras med en resa till tomtens land i Rovaniemi.

  För den som istället letar efter sol och bad är femteplatsen på vår lista med roadtrip-favoriter Kroatien ett självklart val. Res från Pula på den kroatiska halvön längs kusten ner till Split i landskapet Dalmatien. På din resa hittar du inte bara vackra stränder som gjorda för bad, ett stort utbud av färsk och välsmakande fisk och skaldjur och även ett rikt historisk arv. Perfekt för dig som ska resa med barn och vill blanda solsemester med bekväma köravstånd med kultur och historia.Vår tävling “Upptäck Roadtrip” är en del av en kampanj om roadtrip och bilresor som lanserats av Auto Europe. Vi har och fortsätter att publicera infografik och bloggartiklar om bilkörning och generell information om roadtrip-resande och inspiration. Genom att följa oss får du bra tips på hur du kan göra din resa mer bekväm. Vi har bland annat samlat tips på lekar i bilen, hur du undviker att irritera dig i trafiken och idéer på goda picknick-mat att ta med på resan.

  Bloggsökning


  Kategorier