Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Rese-spartips när du befinner dig på resande fot

  Vi älskar alla semester men inte de utgifter som resor, ute-mat och aktiviteter medför. I genomsnitt spenderar vi svenskar 56 489 SEK på en 2-veckors semester. Hotell, flyg, transport, mat med mera, är alla utgifter som hjälper till att göra hål i plånboken. Våra rese-spartips nedan kan kanske hjälpa dig att minska dina kostnader när du befinner dig på resande fot.

  Rese-spartips 1 - Ät smart och minska dina matutgifter

  Att äta ute på semestern är en av de dyraste utgifterna. Då många tenderar att stanna nära hotellet eller i turistområdet är priserna ofta även högre än normalt. Det flesta av oss brukar boka frukost med hotellet vi planerar att bo på vilket är ett smart sätt att få en stadig frukost och kanske även spara frukt eller mindre snacks från frukost-buffén till under dagen. Medan du befinner dig ute på vift är det även bra att försöka hitta ett lokalt lite större snabbköp. Härifrån kan du köpa med dig vatten, frukt och kanske en lättare måltid eller två till förmånligare pris.De mindre affärerna som säljer livsmedel runt hotell-området är ofta hutlöst dyra. För dig som fortfarande vill äta middag ute och smaka på lokala läckerheter är det ofta värt att fråga lokalborna var det själv gillar att äta. De mindre turistiga restaurangerna är inte bara bättre prismässigt men ger dig en mer autentisk smakupplevelse.

  Rese-spartips 2 - Shoppa smart och håll dig borta från de mest turistiga områdena

  Många av oss gillar att shoppa presenter och saker till oss själva medan vi är utomlands. Att köpa souvenirer till familj och vänner behöver inte bli jätte dyrt. Försök att undvika de värsta turistområdena och prova istället de lokala butikerna för mer personliga presenter. Varför inte en härlig låda med te eller några handgjorda praliner istället för en oanvändbar I love Amsterdam-T-shirt.På marknader och ställen där du förväntas att köpslå och pruta kan du ofta spara en rejäl slant. Sätt en budget och gå därifrån om säljaren är ovillig att möta ditt pris. I 90% av fallen kommer de att ångra sig och du kan gå därifrån med din vinst.

  Rese-spartips 3 - Res smart och använd ditt kreditkort

  Det är oundvikligt att du måste ta med dig pengar när du reser. Istället för att bära med dig stora summor kontanter är det rekommenderat att du använder dig av kreditkort. DÅ får du inte bara köp- och bedrägeriskydd, utan det är ofta även det mest kostnadseffektiva sättet att handla. Ofta betalas kreditkortstransaktioner utan extra kostnad med minimum % om du behöver växla valuta med hjälp av kortet. Mot en extra kostnad kan du även ta ut kontanter i bankomater. Vissa företag tillåter även att du har flera konton under ett kort vilket innebär att du slipper alla transaktionskostnader.

  Rese-spartips 4 - Hyr bil smart och spara på din uthyrning

  Det är alltid härligt att få friheten att resa och upptäcka utan att behöva använda sig av kollektivtrafiken under rusningstid bland alla andra tusentals svettiga turister. Det kan även bli mer - och kostnadseffektivt i slutändan. Speciellt om ni reser i grupp och delar på kostnaderna. Med oss på Auto Europe kan du jämföra erbjudanden och priser från flertalet globala och lokala hyrbilsleverantören så att du i slutändan kan hitta din perfekta hyrbil. Vi har även smarta erbjudanden som gratis GPS och extra förare som hjälper dig spara ännu mer.

  Bloggsökning


  Kategorier