Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Perfekt semester offline

  En semester offline, är det ens möjligt idag? Semester är ju egentligen till för roligheter och avkoppling och dagens teknologi kan både hjälpa oss att undvika stress men kan även vara ett stressmoment i sig.I vår nyligen genomförda studie över svenska semestervanor upptäckte vi på Auto Europe att vi svenskar spenderar nästan 3,2 timmar om dagen på våra mobiltelefoner, paddor och bärbara datorer medan vi befinner oss på en genomsnittlig 14-dagars lång semester. Vi spenderade även 2,6 timmar av dessa på social medier och cirka 31% av alla deltagare använde även dessa medier för att hålla familj och vänner uppdaterade minst 1-2 gånger under resans gång. I kontrast till detta sade 36% att de inte använde sig av sociala medier alls under semestern.

  Är det inte lite skrämmande och kanske även lite sorgligt att vi spenderar så mycket tid i en virtuell verklighet baserad på foton som bara visar oss vackra och leende människor? Detta skapar en falsk bild av verkligheten och gör att social medier-användare känner sig deprimerade för att de inte har lika perfekta kroppar eller kan resa och berätta lika häftiga historier för sina vänner och bekanta. Medan vi scrollar igenom andras perfekta liv, passerar vårt eget omärkt förbi. Våra riktiga liv fortsätter utan att vi märker det och vi missar på så sätt spännande möjligheter. Att stänga in sig i en värld av sociala medier kan betyda att vi missar chansen att skapa nya relationer bara för att vi är för upptagna med att titta på våra skärmar.För att komma till ro med dig själva och hitta inre frid reser många på pilgrimsfärder. När du väl lärt känna ditt inre och det ger dig nöje såväl som avkoppling kommer du inte att behöva internet mer. Kanske den bästa resan är en inre resa? Stunden då vi inte störs av längtan att scrolla igenom sociala medier eller internet och istället kan koncentrera oss helt på oss själva och våra egna behov.De kanske verkar som en svår uppgift att rensa våra sinne och inte tänka på någonting.

  Är det ens möjligt? Enligt meditations gurus är det möjligt, om med mycket träning. Meditations-resor är idag samhälle vanligt förekommande och många erbjuder även så kallade offline-paket där du har en välkommen paus offline utan internet. Vår hjärnor behöver ju också lite semester ibland.Vad får dig att koppla av och dina tankar att komma till ro? Att vandra i bergen? Meditation på en avlägsen strand? Eller att isolera dig på en plats där du inte kan prata med någon?Som bakläxa till oss alla social-medier-nördar borde vi alla ta en kväll eller dag där vi går ut och gör något roligt och lämnar våra telefoner hemma. En perfekt övning innan semestern börjar så att när den efterlängtade pausen från arbete äntligen kommer, att vi kan slappna av på riktigt och njuta av goda vänners och familjs sällskap.

  Bloggsökning


  Kategorier