Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Oktoberfest i München

  Varje år besöker ca. 6 miljoner människor Oktoberfest i München. Besökare kommer från världens alla hörn för att njuta av äkta bayersk öl, mat och gemytlighet. På den öppna platsen Theresienwiese byggs inte mindre än 14 stora öltält och många, många mindre serveringar upp. Förutom mat och dryck kan du åka karusell, lyssna på traditionsenlig orkestermusik och shoppa i alla stånden. Några typiska varor som alltid förekommer på Oktoberfest är Brezn (kringlor), heiße Maroni (varma kastanjer), lebkuchen (typ av kakor) och korv i alla varianter och längder.

  De riktigt inbitna eller den roade turisten besöker festplatsen i traditionsenlig klädsel. För damer betyder det Dirndl, en traditionell typ av klänning. De finns i alla möjliga färger, mönster, både traditionella och mer moderna. För herrarna gäller lederhosen och skjorta. En tyrolerhatt därtill och du är redo att besöka Oktoberfest som en riktig bayrare. Kläderna finns att köpa inne i centrala München på de flesta större varuhusen.I år går festen av stapeln mellan den 17 sep - 3 okt. Passa på att boka boende och hyrbil i tid, eftersom det snabbt blir fullbokat.Trots att så många människor samlas och dricker öl på en ändå relativt begränsad yta så är stämningen lugn och bråk ovaliga. Det är därför extra kul att ta med hela familjen till Oktoberfest, det finns något för alla.

  När du ändå är i München och Bayern, passa på att se dig om! Besök härliga platser i närheten av München. Det sagolika slottet Neuschwanstein och den vackra alpsjön Königsee är två platser vi verkligen rekommenderar. Med hyrbil i München når du dessa platser inom någon timme.Grüss Gott!

  Bloggsökning


  Kategorier