Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Konstiga trafikregler runt om i världen

  Om du trodde att köra bil på vänster eller höger sida av vägen (beroende på vilket land du befinner dig i) samt att hålla ett öga på trafiksignaler och medtrafikanter är allt som krävs för att du kunna köra bil vart i världen du än befinner dig, har du helt fel! Vi på Auto Europe har samlat en lista med knäppa, intressant och ibland mycket konstiga trafikregler som gäller runt om i världen. Perfekt för dig som ska bege dig ut på resa i hyrbil snart!

  Smutsig bil? Då får du böter

  I fall du är för lat för att göra rent bilen i Ryssland men fortfarande vill köra bil, måste du vara beredd att betala upp till 2,000 rubler (cirka 270 SEK) i böter, oavsett om bilen är smutsig på ut eller insidan. Förbudet infördes ursprungligen för att hålla registreringsskyltar synliga under isiga månader, när salt och smuts är benägna att skita ner registreringsskylten.

  Förbjudet att torka bilen med underkläder

  I San Francisco, Kalifornien, är det emot lagen att torka bilen i en biltvätt med använda underkläder. Knäppt va? Vare sig det handlar om använda eller nya underkläder tycker vi att ni ska använda något annat att torka hyr- eller privatbilen med.

  Barn i framsätet

  I Kroatien är det förbjudet för barn under 12 år att sitta i framsätet under körning. Det gäller även om barnet ifråga använder bilbarnstol.

  Extra glasögon i bilen

  I Spanien får ni inte glömma att ta med ett par extra glasögon om ni kör bil! Föraren måste alltid ha med sig extra glasögon i bilen enligt lokala lagar, har man inte det kan man få böter vid poliskontroll.

  Köra bil topless är inte okej!

  I Thailand måste ni komma ihåg att köra bil med tröjan på. Att köra fordon topless kan nämligen ge böter på ett par hundra baht. Förbudet gäller för förare som kör bilar, bussar och tuk-tuk-taxis.

  Brandsäkerhet i bilen

  I bland annat Spanien, Frankrike och Italien måste en brandsläckare finnas till hands i fordonet.

  Viktig klädkod att följa under sommarhalvåret i Tyskland

  Alla ni ska som ska köra bil i Tyskland när det är badväder, se till att ha ordentliga skor. I Tyskland är det nämligen förbjudet att bära badtofflor medan man kör bil och kan ge böter på uppemot 500 SEK.

  Njut av en öl bakom ratten i Costa Rica - det är lagligt!

  Förutsatt att du inte når din destination stupfull, är en öl bakom ratten helt lagligt. I Costa Rica, kan du dricka alkohol medan du kör så länge blodalkoholnivån är högst 0,75 procent. Vi håller oss nog ändå till vatten!

  Knyta fast hunden på taket av din bil

  Att knyta fast människans bästa vän på taket av ditt fordon är inte tillåtet i Anchorage, Alaska. Vanligt folkvett kan tyckas och man kan undra hur regeln kom i kraft från första början?Har du besökt länder med konstiga trafikregler? Berätta om era upplevelser i kommentarsfältet!

  Bloggsökning


  Kategorier