Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Irritationsmoment vid resa - Vad irriterar oss mest på flygplatsen?

  Att åka på semester kanske låter som en dans på rosor men kan även betyda stress och irritation för många. Det första irritationsmomenten kan redan uppkomma innan du rest iväg till semester-paradiset, på flygplatsen. Innan du beger dig iväg måste du ta dig igenom en hel hop med tidskonsumerande flygplatsprocedurer och ha att göra med andra stressade medresenärer.Vi på Auto Europe har genomfört en undersökning som visar vad som irriterar oss på flygplatsen och därefter sammanställt resultaten i en informativ infografik. Se vilka irritationsmoment som irriterar oss resenärer mest på flygplatsen nedan.


  IncheckningDet första vi gör på flygplatsen är att checka in vårt bagage. Detta är även den plats där saker och ting kan gå fel. Våra deltagare klagade mest på att incheckningsdiskarna ofta var underbemannade och köerna långa. När du väl kommer fram till disken och det blir din tur uppstår nästa problem och du är tvungen att packa om eller ta bort föremål framför de andra otåliga resenärerna. Vi rekommenderar dig som flyger från flygplatser där det finns så kallas self-check in- automater, att själva checka in bagage för en smidigare och stressfri upplevelse.

  Säkerhetskontrollen
  När du lyckats med att checka in ditt bagage kommer nästa irritationsmoments. Köerna vid säkerhetskontrollen. Inte bara oroar du dig för att du ska hinna till din gate i tid medan du köar men när du väl kommer dit så måste du ta av dig en del av dina kläder och skor. Du får kanske till och med en personlig kroppsvisitation och måste slänga en del av föremålen i din handväska. För att undvika stress är det viktigt att packa alla vätskor upp till 100 ml i en försluten plastpåse och ha denna nära till hands. Ta gärna av dig jacka, och bälte när du börjar närma dig främre delen av kön och se till att du lätt kan nå elektronisk utrustning som dator eller padda.

  Butiker och restauranger
  När du väl tagit dig igenom säkerhetskontrollen är väl allt frid och fröjd. Inte det? Är du mycket stressad kan labyrinten av duty-free butiker och butiksassistenter som sprayar parfym kännas som lite av en pärs innan du kan ta dig till din gate. Många av våra tillfrågade menade att flygplatserna mat även det kunde vara lite av ett irritationsmoment med höga priser och medioker kvalitet. Vårt tips är att antingen äta innan du tar dig till flygplatsen eller på vägen eller också att köpa till tillträde på någon av flygplatsernas lounger där du i lugn och ro kan koppla av och du ofta får tillgång till gratis mellanmål och dryck.

  Väntande vid gaten
  När du väl tagit dig ändå fram till gaten är kanske alla sittplatser på väntområdet upptagna, några av dina medpassagerares väskor. Vilket är ett extra stort irritationsmoment om de låtsas om att de inte ser dig. Ännu mer så om flyget råkar vara försenat.Överlag visar undersökningen att de är människor som irriterar oss mest när vi befinner oss på flygplatser för att resa. Låt oss alla hålla detta i åtanke nästa gång vi flyger och vara lite mer tålmodiga så kanske vi alla får en trevligare resa.

  Bloggsökning


  Kategorier