Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Höstlovsaktiviteter och resmål för familjer

  Hösten börjar långsamt smyga sig på och för familjer med barn i skolåldern börjar det sakta men säkert bli dags att planera ett par aktiviteter eller utflykter till det efterlängtade höstlovet. Har du slut på idéer och behöver inspiration, eller vill du kanske uppleva något nytt och spännande med din barn? Vi har samlat höstlovsaktiviteter, utflykter och resmål för barn i alla åldrar och för stora och små plånböcker, så att du kan hitta den perfekta sysselsättningen för dig och din familj!

  Aktiviteter och utflykter på hemmaplan

  De flesta kommuner erbjuder fullspäckade dagar med aktiviteter och evenemang för barn i alla åldrar under lovveckor, så var noga med att se efter vad just din kommun erbjuder på deras lokala hemsidan. Under har vi listat ett urval av både roliga och intressanta sysselsättningar i storstäderna.

  Stockholm

  Hovstallet: Från 31:a oktober till 4 november kan du och familjen besöka kungens hästar i Hovstallet. Under besöket får du klappa hästarna, gå på en rundtur runt stallen och vagnshallarna, fika samt lyssna på sagostund med spöktema. Den 30:e oktober har Hovstallet även en speciell temadag för barn.

  Historiska museet: På Arkeoteket på Historiska museet kan du prova på hur det är att vara arkeolog för en dag. Utställningen som är uppbyggd som en grävplats, där du får prova på att gräva och forska, grundar sig på en riktigt grävplats. Perfekt för barn med en törstande utforskarlust! Museet är även helt barnanpassat och erbjuder barn chansen att upptäcka vikingatiden på ett interaktiv sätt, samt andra spännande och roliga sätt att ta del av de olika utställningarna.

  Nordiska museet: På Nordiska museet finns alltid något för barn att upptäcka! På Lekstugan, museets hyllade lek-och lärmiljö kan små och stora göra en tidresa och uppleva hur det var att leva i Sverige på 1890-talet genom att leka med alla de föremål som finns tillgängliga. Barnen kan även ta del av en spännande audio-guide rundvandring som berättas av Gustav Vasa.

  Myntkabinetten: Gå på skattjakt, upptäck pengalabbet och prova på hur det är att ha olika jobb och se hur långt pengarna räcker eller låt barnen utforska museet med hjälp av audio-guider på mobil eller surfplatta som finns att låna. Även aktiviteter erbjuds varje lördag.

  Drottningholmsslott och Drottningholms slottsteater: Under höstlovet från 28:e oktober till 6:e november håller slottet i aktiviteter på temat prinsar och prinsessor och erbjuder familjevisning, sagoläsning, aktivitetsspår med mera. På slottsteatern kan barnen gå på guidad visning i Gustav den III spår som barn och utforska teatern genom att klä sig i 1700-tals kostym, skapa åska och vind på äkta teatervis, samt träffa en drake och en liten teaterapa. För modiga och orädda barn erbjuds även en dramatiserad visning av teatern med spöken och gastar.

  Göteborg

  Barnens museum: På Göteborgs stadsmuseum kan barn utforska utställningen barnens museum som är till för att väcka nyfiken på staden. Här kan barnen bygga borgar, höghus, torn med mera samt klättra och krypa i tunnlar och vrår.

  Airhop Trampolinpark: På Airhop kan hela familjen få en rolig och aktiv upplevelse! Gör häftiga hopp i skumgropen, studsa och gör volter, spela Basketball Slam Dunk eller varför inte spela lite spökboll.

  Alfons Åbergs kulturhus: På Alfons Åbergs kulturhus erbjuds barnkultur för alla! Fyllt med mängder av aktiviteter såsom barnteater, sångstund, dockteater samt chansen för barnen att leka, busa och utforska ett hus fullt med underbara och finurliga saker.

  Prison Island: Bygger på Fångarna på fortet och erbjuder ett unikt fängelseäventyr där det gäller att samarbeta i lag och läsa stora och små utmaningar.

  Malmö

  Cool Minds: Cool Minds är Malmös lek och kunskapslabb där barn och ungdomar kan utforska och experimentera med saker inom ämnena teknik, kemi och biologi. Här kan man lära sig allt från att bygga robotar till att programmera dataspel.

  Malmö stadsarkiv: Tisdagen den 1:a november och onsdagen den 2:a november kan du och familjen bli en arkivdetektiv för en dag. Lös kluriga uppdrag, leta efter brottslingar, undersök fingeravtryck och rita fantombilder av efterlysta tjuvar och banditer.

  Malmö stadsbibliotek: Biblioteket har en rad av aktiviteter för barn i alla åldrar under höstlovet och bland annat erbjuds sagostund med banditsagor, höstlovshäng med spel, halloweenfirande, graffiti verkstad och man kan lära sig att rita datorspel.

  Moderna museet: Under höstlovet erbjuds så kallade lovverkstäder på temat djur/djurporträtt där barn och deras familjer kan skapa och experimentera. Familjer kan även gå tipspromenad eller låna en “nyckelknippa” med konstnycklar, som visar detaljer från de olika konstverken och gå sedan på upptäcktsfärd genom museet.

  Resmål och aktiviteter på bortaplan

  Många familjer väljer ofta att fly höstrusket och mörkret och beger sig till varmare breddgrader såsom Kanarieöarna för lite sol och bad runt höstlovet. Självklart kan vi på Auto Europe fixa billig hyrbil för härliga rundresor på de kanariska öarna, men nedan har vi listat några annorlunda höstlovsalternativ i bland annat Storbritannien, Tyskland, Finland och Danmark.

  London: Storbritanniens huvudstad kan verkligen erbjuda kultur för hela familjen! För alla familjer med teaterapor och musikalnördar i familjen rekommenderar vi att köpa biljetter till någon av följande familjemusikaler, Lejonkungen, Wicked, Aladdin, Kalle och Chokladfabriken eller Matilda Matilda. Ni kommer garanterat kunna sjunga med allihopa!Staden har såklart även ett digert utbud av museum och utställningar att besöka men för familjer med barn skulle vi rekommendera ett besök på Harry Potter studios, cirka 30 min från centrum, där barnen kan utforska bakom kulisserna samt ett besök till V&A Museum of Childhood. Museet som specialiserat sig på leksaker, spel och allt som hör barndomen till har just nu en stor utställning om sällskapsspel med interaktiva aktiviteter. För den som befinner sig i närheten av Covent Garden Market och dess otaliga små butiker och restauranger och caféer, måste passa på och spana in de gatuunderhållare som ofta befinner runt marknaden.

  Oxford: Den kända universitetsstaden ståtar inte bara med praktfulla byggnader utan har även en hel del roliga aktiviteter för stora som små. Alla som gillar Alice i underlandet, borde inte bara besöka Alice’s shop, utan även boka en guidad tur eller varför inte ett äkta engelskt te-party i sann hattmakaren och påskharens anda ombord en kanalbåt. Oxford Castle Unlocked erbjuder guidade turer av slottet som varit fängelse och håller regelbundet i marknader och teaterföreställning på borggården. Under oktober är det spökfest och slottet erbjuder aktiviteter och läskigheter för alla åldrar. Pitt River’s museum och Oxford Universitets naturhistoriska museum bjuder inte bara på häftiga kollektioner av djurarter och djurskelett i naturlig storlek utan har även en samling med över 550.000 objekt innehållande allt från kläder, leksaker, smycken, totempålar, vapen, båtar med mera. För den som gillar djur och natur är en utflykt till Cotswold vilddjurs park ett måste. Parken som ligger strax utanför Oxford erbjuder matning av djuren dagligen och du kan se parken genom en rundtur med ett litet smalspårståg.

  Nöjesparker

  För alla som gillar galna berg och dalbanor, läskiga spökhus och fantastiska parader och dekorationer har vi två spännande alternativ.

  Europapark i Rust i Tyskland erbjuder inte bara spännande nöjesattraktioner men har även spännande shower och kan erbjuda roliga boende alternativ precis bredvid nöjesfältet. Parken dekoreras helt i höstigt och spökigt tema lagom till Halloween och har även en Halloween parad

  Legoland i Billund i Danmark kan erbjuda allt och lite till, till alla er lego-fantaster. Mellan den 8 till 30 okt förvandlas den charmiga parken till en läskig domän för spöken och gastar och du kan följa parkens så kallade 'Brick or Treat' spår och möta olika lego karaktärer i deras galna Halloween hus. Om du inte spelar några tricks blir du belönad med små presenter och godsaker längs vägen!

  Kryssning till Finland eller Åland

  Alla de större bolagen såsom Viking och Silja Line erbjuder så kallade höstlovskryssningar anpassade för familjer med barn. Ombord erbjuds tävlingar, lekstunder och upptäcktsfärder ombord på båten.

  Höstlovsaktiviteter på Astrid Lindgrens värld

  Astrid Lindgrens värld må kanske inte ligga på bortaplan men är en fantastisk fantasivärld för alla barn att besöka och träffa sina favorit-karaktärer. Nöjesparken har öppet 29/10-6/11 10:00-17:00 och 3 och 4/11 har de även kvällsöppet till klockan 19:00. Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump samt Rasmus och Paradis-Oskar finns på plats i parken. Tempot må vara lugnare men här finns fortfarande mycket att upptäcka. Det bjuds på extra arrangemang såsom höstmarknad med småländska hantverksstånd och du kan bland annat prova på glasblåsning och drejning. För den som är teatersugen finns även en kvällsföreställning av Bröderna Lejonhjärta.

  Bloggsökning


  Kategorier