Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Håll dig pigg utan kaffe när du kör bil

  Att köra bil kräver en bra och stabil energinivå såväl som extra koncentration som ofta förstärks av ohälsosamma alternativ med kaffe eller söta drycker. En nyligen genomförd undersökning, på uppdrag av oss på Auto Europe, visade att bilister i snitt dricker 7783 koppar kaffe under sin livstid. Vi tänkte därför passa på och tipsa om hur du kan hålla dig pigg utan kaffe när sitter i bilen. Denna svindlande mängd koffein är allt annat än bra för våra kroppar och vår hälsa! Vi vet att, att hålla sig vaken när man kör bil är avgörande för säkerheten ute på vägen och att en kopp kaffe är bättre än att somna framför ratten. Men även om det luktar och smakar gott samt har en inverkan på vår vakenhet, så har även för mycket kaffe negativa effekter på vår kropp. Vad sägs om ökade antal hjärtslag, dålig i magen och rastlöshet för att bara nämna några.

  Det bästa du kan göra när du känner dig lite sömnig är naturligtvis att ta dig en tupplur. En extra halvtimme spelar inte så stor roll när det kommer till spenderad tid på vägen men det kan göra stor skillnad när det kommer till dig egen, din familjs och dina medtrafikanters säkerhet. Att ta en kort paus vid sidan av vägen kan bara ha en positiv inverkan. Välj ett säkert ställe som en bensinstation eller bevakad parkeringsplats vid restauranger längs vägen. En kort tupplur har inte bara en uppfriskande effekt på ditt sinne och kropp utan hjälper dig även att hålla fokus längre och att stressa mindre medan du kör långa avstånd.

  Tips #1När du börjar känna dig riktigt sliten och du inte kan hålla ögonen öppna längre, ta en kort paus för en tupplur. Ingenting hjälper så bra som en välbehövlig tupplur.

  Tips #2Bunkra upp med vitamin C! Denna fantastiska vitamin har en sån viktig roll i din kropp och hjälper till med några av dess mest viktiga funktioner. Vitamin C hjälper dig att bekämpa trötthet, omvandla fetter till energi och att stärka ditt immunförsvar. Allra bäst är vitamin C som kommer från naturliga källor än från exempelvis juicer med tillsatt socker. Perfekta mellanmål är paprika stavar, jordgubbar, grapefrukt och apelsiner samt nypressad lemonad gjord med extra mycket ingefära och lite gurkmeja.

  Tips #3Det finns inget värre än att behöva köra en lång, tråkig väg ensam med inget att hålla dig sällskap eller sysselsätta dig med. För att undvika sådana tråkiga situation som kan gör dig dåsig och okoncentrerad kan du ta med dig någon i bilen. Varför inte samåka med kollegor eller vänner? Prata om politik, livet, filosofi, lek lekar eller lyssna på en spännande ljudbok som ni sedan kan diskutera tillsammans.

  Tips #4Snacks och mellanmål! Packa ner tillräckligt med goda snacks att knapra på för att hålla dig sysselsatt och blodsockret jämt. För tips på snacks och mellanmål kan du spana in vårt blogginlägg med samma tema här.

  Tips #5Hög musik ! Hur svårt är det att somna med hög musik som kommer från högtalarna? Sätt på din favoritspellista och sjung med i högan sky eller prova på lite hårdrock om du känner att du håller på att somna.

  Tips #6Här kommer ett perfekt tips för dig att få tiden att gå och hålla dig alert när du kör med familjen, gissningslekar. Gissa vem? 10 frågor är ett bra alternativ såväl som ett skepp kommer lastat.

  Tips #7Kallt vatten! Detta betyder inte att du måste stanna stup i i kvarten för att duscha kallt utan du kan ta ett stopp då eller då för att skvätta lite kallt vatten i ansiktet. Medan du tar en paus kan du även passa på och stretcha ut trötta leder och muskler för att få igång cirkulationen igen vilket i sin tur får dig att känna dig piggare. Prova även att sätta AC:n på lite lägre temp när du väl satt dig i bilen igen.

  Bloggsökning


  Kategorier