Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Festivaler att besöka med husbil

  Biljetterna är säkrade och du har beslutat att hyra en husbil för din nästa festival för vem vill väl hålla på och sätta upp ett tält eller betala för ett dyrt hotell off-site?Att hyra en husbil när man åker på festival har många fördelar och skapar en mycket mer avkopplande och bekymmersfri upplevelse. Här på Auto Europe, har vi satt ihop en lista tillsammans med några av våra favorit festivaler, så oavsett dina musikönskemål, har vi något för alla!

  Burning Man Festival, USA

  Burning Man är en årlig, veckolång fetsival eller tillfällig community, som hålls i Black Rock City i Nevada och lockar tiotusentals människor. Förbered er för några av de märkligaste och mest galnaste sevärdheter, tecken, installationer och musik i era liv - festivalen beskrivs som ett experiment i konst och samhälle. Festivalen kallas Burning Man baserat på det faktum att en gigantisk skulptur formad som en man varje år bränns som n symbolisk ritual. Så populär är händelsen, att de flesta amerikanska leverantörer har specialsydda paket för dem som vill delta med en husbil.

  Glastonbury Festival, Storbritannien

  Känd som en av de mest välkända festivalerna i världen, är Glastonbury en fem dagars festival fylld av några av de största band och musiker från runt om i världen. Några av de mest minnesvärda spelningarna genom åren inkluderar David Bowie, Radiohead, The Rolling Stones, The Smiths, The Cure, Johnny Cash, Metallica, Pulp, The Who, Pet Shop Boys, The Chemical Brothers, Coldplay , Blur, Muse och Paul McCartney. Den efterfrågade festivalen erbjuder även dans, teater, cabaret, cirkus, komedi och andra konstformer. Glastonbury biljetter är några av de mest eftertraktade biljetter i världen för både oss vanliga människor och kändisar (du vet aldrig vem du kan stöta på!) men där också ökänd på grund av lera och dåligt väder . Det är klokt att hålla detta i åtanke när man tar en husbil, som ger mycket mer skydd och en god-natts sömn jämfört med camping i ett tält!

  O.Z.O.R.A. Festival, Hungary

  O.Z.O.R.A. Festival hålls i Dadpuszta, Ungern, och är känd som en psychedelic tribal-träff. För älskare av trance och psykedelisk musik, är detta definitivt något för dig och festivalen håller snabbt på att bli en av de största psytrance evenemangen i världen. På plats finns ett stort utbud med bekvämligheter som inkluderar ett antal dricksvatten stationer, matstånd, en livsmedelsbutik och en grönsakshandlare, så att du kan slappna av och veta att du kommer att ha en bekväm tid medan du förlora dig själv i musik, konst och färger!

  Download Festival, Storbritannien

  Storbritanniens främsta rockfestival som arrangeras i slutet på våren eller början på sommaren. Sedan starten 2003, har festivlalen varit värd åt några av de största namnen inom rock 'n' roll, inklusive Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, Motörhead, Aerosmith , AC / DC, Def Leppard, Kiss, Mötley Crüe, ZZ Top och Guns N 'Roses. Ett separat fält är avsett för dem som reser i husbil och inkluderar portabla toaletter och duschar, färskvatten och avfallshantering. Vad mer kan man önska sig förutom bra väder?

  Bluesfest, Australien

  Australiens främsta blues och roots musikfestival som öppnade sina dörrar redan 1990, hålls årligen runt påsken i pittoreska Byron Bay. Förutom att vara en mycket livlig festival, är Bluefest också hem och knutpunkt åt stor skara entusiastiska campare. Vandra runt och umgås med andra deltagare eller varför inte bjuda in dem till husbilen en liten stund och lär känna lite nya vänner. Bluefest erbjuder över 200 uppträdanden från hela världen, så vare sig du är där med familjen eller en grupp av vänner, kommer du vara säker på att hitta något att spännande att uppleva och  dansa till tillsammans!

  Wacken Festival, Tyskland

  Fråga vem som helst som gillar metall vad en av de största metallfestivalerna i världen heter är och de kommer säkert att svara med Wacken. Festivalen, som hålls i mitten av sommaren i den lilla kommunen Wacken och som vanligtvis är hem för mindre än två tusen invånare, översvämmas varje år av 80.000 festivalbesökare som gärna vill headbanga till världens tyngsta musik. Människor som bor i staden Wacken sägs älska de årliga besöken, vilket är en stor kontrast till det annars lugna område.

  Boom, Portugal

  Festivalen som startade redan 1997 som ett psykedelisk trance evenemang, hålls för närvarande varje två år i Idanha-a-Nova i Portugal. Festivalen visar musikföreställningar och ett brett utbud av visuella konstutställningar från hela världen. Andra spännande saker som erbjuds inkluderar aktiviteter i 'Liminal Village' såsom föreläsningar, yogaklasser, filmvisningar, gruppmeditation och diskussioner. 'Healing Area' har gruppverkstäder för att läk-tekniker, en pool för vattenbehandling och en massageavdelning . Definitivt en spännande upplevelse!

  Bonnaroo, USA

  Bonnaroo Music and Arts Festival är en årligfyra dagar långt evenemanget som hålls i Tennessee och är känd för dess varierande line-up av musikakter inklusive genrer så som indierock, klassisk rock, världsmusik, hip hop, jazz, americana, bluegrass, country, folk, gospel, reggae, pop, electronica, och annan alternativ musik. Namnet 'Bonnaroo' gavs till festivalen efter en kreolsk slangfras som betyder 'bäst på gatan' eller 'en riktigt bra tid'. Festivalen rankadesb 2003 av Rolling Stone magazine som 'Festival of the Decade'. Anmärkningsvärda akter inkluderar Elton John, Nine Inch Nails, Tool, The Beach Boys, Kanye West, Stevie Wonder, The White Stripes, Neil Young, Pearl Jam, Mumford and Sons, Jay Z, Bob Dylan, The Police, Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen, Beastie Boys och Dead & Company.Vi hoppas att vi har hjälpt er komma i ett härligt festival-mood och har gett er lite inspiration på var ni kan åka härnäst. Besök vår hemsida eller ring +46 10 888 66 52 för att hitta husbil eller hyrbil på över 24.000 destinationer runt om i världen.

  Bloggsökning


  Kategorier