Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Europeiska maträtter alla matälskare måste prova på

  Matälskare vet att semester ofta är synonymt med att vi släpper på våra regler när det kommer till dieter och bantning. Vilket även en undersökning som nyligen genomförts på uppdrag av Auto Europe visar.

  Svenskars matvanor utomlands

  Resultatet visar att merparten av oss svenskar konsumerar mer än 500 kalorier extra medan vi är på semester. Undersökningen visade även att över 50% av oss struntade helt i vad vi åt. Enbart 3% ansträngde sig medvetet för att reducera antalet kalorier de åt under resans gång.

  Energi in, energi ut

  Så är det möjligt att hitta en balans på semestern? Det finns många saker vi kan göra för att få ut det mesta av vår semester utan att känna skuld. I snitt tenderar vi att promenera cirka 3 timmar om dagen medan vi är bortresta. Inte så pjåkigt och att vandra eller åka skidor även de bra alternativ för att hålla sig aktiv på resan.

  Paradis för matälskare

  En semester i Europa är ett riktigt matparadis för matälskare. Traditionell mat är mycket välrenommerad och varje kök har sin unika kombination av av ingredienser som resulterar i smakrik och välsmakande nationella rätter.Frankrike är kanske med Italien ett av de mest välkända europeiska köken med nybakade baguetter, råbiff, och lyxiga bakverk som macarons. Den franska maten är oerhört rik på variation med varje provins fyll av olika rätter. Allra mest kända är rätter så som den värmande grönsaksgrytan ratatouille, ägg pajen Quiche Lorraine som även innehåller, bacon och ost och de gräddfyllda bakverken éclairs.I Tyskland kommer du att bli bjuden på grillade bratwurst, en välsmakande korv som bör sköljas ned med en kall öl. Spätzle, som är en vegetarisk nudel-rätt gjord på ägg är även mycket populär i landet. För den som letar efter något sött är Apfelkuchen det perfekta valet. En äppelkaka med lager av äpple, kanel, nötter och söt sirap.Resande som besöker Grekland får såklart inte missa den välkända och berömda moussakan, en rätt gjord på aubergine och kryddat kött. För ett mellanmål är tiropites perfekt. De triangelformade bakverken fyllda med ost och är en perfekt munsbit. Din måltid är ju inte komplett utan något sött och som avslut är en aptitretande bit baklava att rekommendera. Fyllda med kryddade nötter och sirap är det inte svårt att förstå varför grekerna älskar dem så mycket.

  I Nederländerna är en nationell favorit stamppot som är en gryta full av mos potatis mixad med grönsaker eller bacon. För den som gillar sötsaker är de världskända, karamell fyllda kexen stroowafels den perfekta belöningen. För ett litet mellanmål är bitterballen med senap ett välsmakande val. Att bara äta en av de köttfyllda snacksen är rent omöjligt!Det italienska köket har haft en betydande roll i världen och kan bjuda på ett mycket varierat utbud regionalt. Recept på pasta och pizza har gått i arv från generation till generation och influerat olika variationer av rätter utomlands. Om du tröttnat på pasta och pizza kanske en ångande risotto, otroliga fisk rätter med färsk fångst och härliga desserter som tiramisu och pannacotta kan smaka.Vi kan fortsätta att prata om de portugisiska pastéis de nata, Spaniens paellas eller varför inte våra egna svenska favoriter som skagenröra, kroppkakor och kräftor. Runt om vår kontinent hittar vi oändliga mängder med europeiska maträtter att fira. Men nu är vi faktiskt så hungriga att vi måste sluta lista läckra rätter. Vilken nationalrätt skulle du vilja prova? Lista gärna era egna favoriterna eller varför inte ett recept i kommentarerna nedan.

  Bloggsökning


  Kategorier