Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  En snabb guide till budgetvänliga familjeresor

  Semestertider - dags att ta en välförtjänt paus från jobbet, ladda batterierna, kanske se lite nytt av världen och njuta av familjens och vänners goda sällskap. Vi ger dig en snabb guide till budgetvänliga familjeresor.

  Men alla aktiviteter och utflykter kommer ofta med prislappar med höga priser. Svenska turister spenderar i snitt 56 489 SEK under en 14-dagars lång semester. Siffrorna kommer från en nyligen genomförd undersökning som gjorts på uppdrag av oss på Auto Europe under 2017 första halva.Trots dessa siffror är det möjligt att planera en budgetvänlig semester och att hålla sig till dessa siffror när du ska bege dig på familjeresa. Vare sig du vill leka i havets vågor, besöka museum i världsklass, mysa på ett café eller smaka på lokala kockars välsmakande mästerverk, kommer du att hitta bra tips på budgetvänliga familjeresor här.De flesta monument, parker och historiska platser runt om i världen är gratis eller erbjuder reducerade priser. Biljettkontoren erbjuder även rabatter för specifika åldrar och ibland även på speciella dagar eller till familjer. Om du är student eller pensionär kan även detta resultera i reducerade priser. Dra fördel av helgen och besök museum och lokala attraktioner på söndagar när dessa ofta är kostnadsfria. De flesta länder runt om i Europa har sin egna sidor med användbar turistinformation där du även kan hitta lokala nummer och adresser till de sevärdheter du är intresserad av för att höra dig för om priser. Här kan du säkerligen även hitta hjälpfull info om aktuelle erbjudanden och rabatter.När vi ändå är inne på hemsidor är det en bra ide att göra det en vana att titta upp de lokala kommunernas/städernas hemsidor för att hitta intressanta evenemang, konserter och aktiviteter för dig och familjen. Att leva som en lokalbo är ofta ett utmärkt sätt att engagera familjen i lokala traditioner runt dig. Dessutom är dessa ofta kostnadsfria.Nya kulturer kan även upplevas genom att unna sig traditionell mat och dryck. Men inte från de välkända måste-prova-restaurangerna som du kanske kommer bli tipsad om på resebyråer eller i reklam. Fly från dessa turistfällor och be istället lokala invånare om tips på deras favoriter. Du kommer att få uppleva unika smakexplosioner och till mycket mer budgetvänliga priser. En picknick i parken eller vid närmsta strand är även det ett prisvärt alternativ under dagen.

  Gratis guidade promenad-turer hittar du i de flesta populära städer och ger dig chansen att upptäcka till fots samtidigt som du kan fotografera och får spännande info och fakta om staden du befinner dig i. På regniga dagar kan buss eller spårvagn vara bra alternativ för att se de större sevärdheterna utan att behöva spendera en förmögenhet på inträde till alla.De bästa sättet att planera dina budgetvänliga familjeresor utan att behöva tömma plånboken är att allokera pengarna efter dina prioriteringar. Till exempel, om du gillar lyxiga hotell kan du unna dig ett trevlig och bekvämt rum på ett hotell av ditt val och istället välja att spara på mat och transport. Medan den som gillar kulinariska upplevelser kan välja att billigare boendealternativ för att kunna spendera mer pengar på läckra måltider.Har ni några bra spartips och trix för budgetvänliga familjeresor? Brukar ni hålla er till er budget? Dela med er nedan i kommentarerna.

  Bloggsökning


  Kategorier