Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Alla hjärtans dag: Tävling med Auto Europe

  Alla hjärtans dag, en tid för blommor, choklad, presenter och varma känslor gentemot människor man älskar. Men hur kom Alla hjärtans dag faktiskt till och vad tycker folk om denna dag?

  Alla hjärtans dag: Vad handlar dagen om?

  Alla hjärtans dag är internationellt firad årligen den 14:e februari. Legenden är att Valentin var en kristen som levde under tiden av den romerska kejsaren Claudius II. Då trodde man att ogifta män var bättre soldater, och Claudius II gjorde det olagligt för unga män att gifta sig. Valentin var dock inte överens om det och vigde äktenskap i hemlighet. När kejsaren fick reda på detta blev Valentin dömd till döden. Under sin tid i fängelset tros det att Valentine blev kär i vaktens dotter och före hans död skrev han ett brev och undertecknade det 'Från din Valentin' - ett uttryck som fortfarande vanligtvis används under Alla hjärtans dag idag.

  Alla hjärtans dag: Facebook-tävlingen

  I år bestämde vi oss för att göra Alla hjärtans dag lite extra speciell genom att ge er en chans till att vinna ett presentkort från Amazon på 25 euro. För att delta skulle man gå in på vår Facebooksida och dela med sig av sina perfekta plan inför Alla hjärtans dag, dela med sig av ett minne som både kan vara dåligt eller bra eller helt enkelt om vad man tycker om denna dag.

  Tävlingen är tyvärr slut men du kan läsa kommentarerna på vårt Facebook-inlägg. Missa inte vår nästa Auto Europe-tävling genom att följa vår Facebook-sida så kan du få chansen till att vinna nästa tävling.

  Alla hjärtans dag: Vad tycker folk?

  Tävlingen har pågått på våra Facebook-sidor över hela Europa. Vi har fått kommentarer från olika länder till vår tävlings om teamet på Auto Europe läst noggrant. Det fanns roliga, seriösa och ledsna upplevelser, men övergripande kan vi alla vara överens om att Alla hjärtans dag är ett speciellt ögonblick under året. Här är ett par exempel:

  Bland annat skrev Gemma Hewson från Storbritannien såhär:'Jag gör ingenting under Alla hjärtans dag - inga rosor eller choklad, ingenting. Min födelsedag inträffar väldigt nära Alla hjärtans dag så det är mest därför, och maken tycker dagen är lite överdriven. Men för att vara helt ärlig är han VÄLDIGT romantisk och omtänksam, hela tiden, och han gör så mycket för mig, så jag vet att han älskar mig. Äh... vem behöver egentligen rosor!

  Samuel Mille från den franska sidan skrev såhär:'En perfekt Alla hjärtans dag börjar med en sovmorgon och en frukost i sängen, sen en promenad för två och under eftermiddagen gå på spa, för att sen avsluta kvällen på en resturang och stanna under täcket med min älskade.

  Från Auto Europe Tyskland fick vi många kommentarer, bland annat från Jenny Gora som skriver: 'Jag firar inte alla hjärtans dag. Jag ska bara njuta av dagen med min son och göra allt han vill. Vi två kommer bara ha en fin mysig dag.' och Oli Hanke som skriver: 'Inför morgondagens Alla hjärtans dag överraskar jag min fru med en tårta! Den är förvisso köpt men är hjärtformad! Varje år bakar min skatt till mig på Alla hjärtans dag men denna gången kommer jag med en till henne! Till lunch ska vi vara med vår son.

  Vi fick så många fina kommentarer med minnen och berättelser och är väldigt glada över att ni valt att dela med er, och vi har nu slutligen två vinnare från Auto Europe Sverige.Alla hjärtans dag: Och vinnarna är...

  Karin Järelbo

  Ge mycket kärlek till min man,middag med ljus som brann,på alla hjärtans dag minsann,så lycklig att jag honom fann,underbar och väldigt grann,vi älskar verkligen varann.

  Mikael Karlsson

  Alla jag tycker lite extra mycket om bjuder jag in på en middag..., vi skrattar, njuter av god mat och dryck! Men det bästa av allt är att vara med de man älskar..

  Stort grattis till vinnarna från Auto Europes team och tack till alla deltagare!

  Bloggsökning


  Kategorier