Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  7 härliga stränder i Europa att köra till med hyrbil

  Drömmer du om solstränder, palmer, vita sand mellan tårna och salta vatten? Europa är hem till ett till synes oändlig utbud av vacker kust och otroliga stränder, Med ett så digert utbud kan det ibland vara svårt att veta vart man ska välja att resa. Att hyra bil och upptäcka stränder i Europa är därför ett utmärkt alternativ för dig som vill se mer. Vi listar 7 stycken stränder runt om vår kontinent som bjuder på det lilla extra.

  St.Tropez, Frankrike

  När du jämför de bästa kustorterna längs med den Franska Rivieran är St.Tropez den perfekta havsdestinationen. Stränderna här ståtar inte bara med vit sand, klara vatten och vackra vyer utan har även några av de bästa strandklubbarna i hela södra Frankrike. De flesta stränder här är utrustade med solstolar, badvakter och även duschar. Förvänta dig att se kändisar, jet-setters och idrottare solandes på dessa stränder. Perfekt för dig som letar efter lyx och glamour bland stränderna i Europa.

  Koufonisia , Grekland

  Inbäddad mellan två av ögruppens Kykladernas öar, Naxos och Amorgos, ligger Koufonisia vars kust skiljs åt av ett cirka 200 meter brett sund. Bildat av två små vikar är Ano Kuofonisi ett grekiskt samhälle med typisk grekisk gemenskap, Medelhavshus och ett blomstrande centrum. Fiske är den primära industrin i staden och ön är relativt orörd sett till andra grekiska öar. Lokalbefolkningen är gästvänlig och är alltid glad att träffa nya besökare och resenärer.

  Paleochora, Grekland

  Resenärer som letar efter ännu en idyllisk kuststad, oupptäckt av turister bland alla stränder i Europa behöver inte leta längre. Du kommer att älska Paleochora på ön Kreta. Huvudstranden är ett vitt sandparadis med solstolar och parasoller för avkoppling. Du hittar lätt avskilda partier att koppla av ifred och för den som gillar att bada naken finns en nudistsida.

  Camporta, Portugal

  Bara en kort bilresa söder om Portugals huvudstad Lissabon väntar Camportas fantastiska stränder. Ett paradis av vit sand and och kristallklart vatten. Om du beger dig till Camporta Beach och dess blå-gröna vatten, som har slående likheter med Indiska oceanens nyanser, kommer du att hitta stranden i princip tom. En lokal skatt är strandpromenaden och dess skaldjursrestauranger där du kan passa på att äta välsmakande havsabborre i den härliga havsbrisen.För dig som vill passa på och se ännu mer av Portugals kust kan vi rekommendera vår roadtrip till landets allra bästa stränder.

  Kuressaare Beach, Estland

  Resenärer som letar efter något lite annat än de vanliga turistmålen men fortfarande en vacker och solig destination bör passa på och besöka Kuressaare Beach i Estland. Av alla stränder i Europa som vi nämnt på vår lista är denna kanske den mest passande för familjer, Hit åker inte bara de estländska familjerna själva för att koppla av utan även en hel del turister hittar sig hit. Stranden är inte bara ett vackert kustlandskap för en spännande dagsutflykt utan erbjuder även ett brett utbud av faciliteter. Bland annat hittar du en lekplats och badvakttorn. Strandsäsongen varar ungefär som hemma i Sverige från början på juni till slutet av augusti.

  Rossbeigh Beach, Irland

  Ge dig ut på en av Europas mest kända roadtripp-rutter, Ring of Kerry och kör genom Irland till den fantastiska stranden Rossbeigh Beach. Resan tar dig genom den otroliga vildmarken, inklusive Killarney nationalpark med sina smaragdgröna kullar, lugna sjöar och majestätiska berg. Njut av en nästan 10 km lång strand som gränsar till floder och sjöar på båda sidor och det klara vattnet i Atlanten att doppa fötterna i. Här kan du passa på att rida, koppla av på stranden eller fiska i den pittoreska hamnen.

  Anamur-Iskele, Turkiet

  Det är ganska svårt att hitta en strand i Turkiet som inte är full med turister men Anamur-Iskele är definitivt en av det mer orörda och privata. Den vita sandstranden Anamur sträcker sig över 11 km och är en av de mest perfekta stränderna att sola och bada på när det kommer till stränder i Europa. I ena änden av stranden hittar du en gammal romersk stad och in den andra ett medeltida slott. Gömd vid kusten och osynlig från de större höghus-hotellen är strand-orten Anamur-Iskele främst ett lokalt tillhåll.

  Bloggsökning


  Kategorier