Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  6 uppfriskande cocktails att njuta av på din semester i sommar

  Om du fick gissa hur många alkoholhaltiga drycker som dricks i snitt per person under en två-veckor lång semester, vad skulle du då gissa på? 10? 30? I en undersökning som genomfört på uppdrag av oss på Auto Europe dricker vi svenskar hela 70 alkoholhaltiga drycker i snitt medan vi är lediga från jobbet under 14-dagar. Vi gillar att unna oss på semestern och att koppla av med en vällagad måltid och kalla och uppfriskande cocktails på semestern och därför är kanske dessa resultat inte så överraskande.För dig som vill damma av bartender-färdigheten och imponera på vänner och familj med lite nya recept hittar en lista nedan. Här finns allt ifrån klassiker med en twist till exotiska drinkar att pröva.

  Lychee Cocktail

  Denna drink är inte bara elegant att titta på och välsmakande men ett välkommet avbrott från vin eller öl. Martinin som har en asiatisk twist görs på 2 shottar vodka, 2 shottar lychee-juice, 1 shot Vermouth och iskuber som skakas i 15-20 sek. Garnera glaset med lychee och för extra elegans en orkidé-blomma.

  Espresso Liqueur from the Islands

  För denna extra kick ska du kombinera isbitar med 1/2 shot kaffe-likör, 1 shot kokoslikör och en shot med mörk rom. En nypa muskot och vaniljextrakt ger extra smak. Garnera med kaffe-bönor Denna uppfriskande cocktail med en kick kommer att ge dina smaklökar en explosion av sötma konstraserande med bitterheten från kaffet. Skål!

  Blackberry Margarita

  Enligt samma undersökning som vi nämnt ovan tenderar vi svenskar att gnälla över hur varmt det är cirka 10 gånger på semestern och vad passar då bättre än en drink att kyla ned oss med. Fukta glaset rand med vatten och doppa i salt. Häll i en mixer 1 shot med björnbärsjuice, 1 shot tequila, 1 shot Triple Sec och limejuice. Addera iskuber och skaka. Sila ner i ett glad och njut!

  Cuba Libre med en twist

  Denna cocktail är enkel och god. Halvera en lime och pressa saften i ett glas. Addera ett par isbitar, 2 shottar med vit rom, cola och toppa med granatäpplejuice. Rör om drinken med ett sugrör eller sked och lägg i en lime-klyfta och granatäpplekärnor.

  Watermelon Punch

  Denna läskande dryck tar lite längre tid att förbereda men är väl mödan värd. Börja genom att skära bort toppen av en vattenmelon och skopa ut fruktköttet. Spara köttet till en puré senare. Melonens skal används till bålens om serveringsskål. Sila fruktköttet och tillsätt gin och en shot med mint-likör. Låt stå kallt i ett par timmar. Addera väl kylt och pärlande rose-vin innan du serverar. Garnera med lime-klyftor. För ett barnvänligt alternativ kan drickas bytas ut mot is-te eller lime-lemonad. Även fruktsoda med jordgubbssaft och härliga bär ett bra barnalternativ.

  Sweet Shirley Temple

  Du som kör bil och barn kan även njuta av denna alkoholfria och uppfriskande cocktail. Mixa bara 1 shot grenadine med en burk med läsk som är smaksatt med lime. Inkludera en skopa vaniljglass för en perfekt twist. Dekorera sedan glaset med körsbärs-sirap och maraschino körsbär.Har ni något uppfriskande och läckert som ni gärna dricker på varma sommardagar? Kommentera nedan och låt oss ta del av era cocktail-recept.

  Bloggsökning


  Kategorier