Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Våra 5 bästa roadtrips i Europa

  Sugen på att upptäcka nya platser i sommar med bil? Europa kan erbjuda dig pittoreska landskap som är bland de vackraste i världen när du blickar ut genom bilfönstret. Upptäck magiska, romantiska och natursköna vyer och kulturella sevärdheter och skatter på din bilresa runt fantastiska europeiska destinationer med familjen eller vänner. Börja planera din resa idag med inspiration från våra 5 bästa roadtrips i Europa.Om du kunde välja, var skulle du åka på en roadtrip? Delta i vår tävling från 24.05.17  från klockan 24.00 fram till den 11.06.17, klockan 24.00, genom att berätta om din roadtrip och få chansen att vinna ett presentkort till värde av 25 euro från Amazon.Vi presenterar våra topp 5 bästa roadtrips i Europa, som kommer inspirera dig och din nästa resa till Spanien, Tyskland, Portugal och Frankrike.

  Roadtrips i Europa - Andalusien

  Solen under en blå himmel, turkost hav, vitkalkade byar, ett overkligt ljus och vyer som inte kan bli vackra - det är vad Andalusien kan erbjuda dig på en härlig bilresa. Invånarna är kända för sin gästfrihet och sin öppenhet så att du som besökare alltid känner dig välkommen. Upplev södra Spaniens regioner på din roadtrip och besök charmiga Sevilla med kulturella attraktioner som Alcazar, en medeltida, muslimsk fästning. Missa inte heller Malaga med dess förtrollande historia, arkitektoniska monument och museer. För konstälskare väntar Picasso och de vackra städerna Cordoba och Granada på dig.

  Roadtrips i Europa - Katalonien och Valencia

  För den som istället är sugen på Spaniens östkust går resan istället till den katalanska landsbygden med utsökta vingårdar, romerska ruiner och både avkoppling och pulserande stadslivs. Från storstaden och kulturella mittpunkten Barcelona börjar vår roadtrip, som sedan vindlar sig över 500 km oupptäckt väg, ända fram till Alicantes ljuvliga stränder. Njut av hamnstaden Tarragonas vingårdar och böljande landskap för att därefter smaka på Valencias kulturella och gastronomiska utbud.

  Roadtrips i Europa - Franska Rivieran

  En semesterdestination med det lilla extra och en känsla av glamour. Den Franska Rivieran bjuder på lyx och flärd med en 4-dagars roadtrip i södra Frankrike längs med Côte d'Azur. Du kan förvänta dig regionens absolut bästa höjdpunkter med sevärdheter som konstmuseet Musee Matisse i Nice, Monte Carlos kasino, förstklassiga restauranger, vackra stränder och enastående vyer och panoramas på din lyxiga roadtrip. Resan tar sin början i Monte Carlo och innefattar stopp i Nice och mindre välkända Frejus som erbjuder en lugnare atmosfär med både kultur och förstklassiga sandstränder innan resan avslutas i välkända Saint Tropez.

  Roadtrips i Europa - Biergarten Tour

  För den som älskar öl och vacker natur och kultur i ett, är en biergarten rundtur i tyska delstaten Bayern det ultimata roadtrip-valet. Konsten att brygga öl har funnits i över 3000 år i regionen och bryggkulturen har satt sin tydliga prägel. Den som vill passa på att kombinera sin resa med Oktoberfest, bör planera in resan under september månad. Sin början tar dock resan i Freising strax utanför den bayerska huvudstaden München, på världens äldsta bryggeri, Weihenstephan för att sedan ta dig vidare in till den pulserande storstaden, fylld av sevärdheter och kultur. Avslutats gör turen i pittoreska Bamberg som bjuder på mysiga kullerstensbeklädda gator och natursköna vyer på en promenad genom staden.

  Roadtrips i Europa - Lissabon till Sintra

  På den Iberiska halvön vid Atlantkusten, bjuder Portugal på ett rikt historiskt arv som lockar turister från hela världen. Romare och morer har båda lämnat sitt avtryck på Lissabon som är full av historiska skatter och imponerande byggnader. Under resan från den charmiga huvudstaden till Sintra bjuds det på imponerande körsträckor längs med klippkusten, färsk fisk och skaldjur i mängder och imponerande och färgglad arkitektur. Under bilresans gång blir det stopp i Obidos, en vacker medeltida stad med pittoresk charm och Nazaré, en ort vars fiskehamn är populär och känd i hela Portugal.Inspiration, idéer, användbar information - allt detta och mer hittar du på våra roadtrip-sidor. Berätta om din favorit roadtrip! Vi ser fram emot era kommentarer

  Bloggsökning


  Kategorier