Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  10 tips för att minska kostnaderna för fordonsunderhåll

  10 tips för att minska kostnaderna för fordonsunderhållBil eller ingen bil? Det är den stora frågan! Varje bilägare vet hur dyrt det kan vara att äga ett fordon. Oväntade reparationer, besiktningskontroller, bensinkostnader samt regelbundet underhåll är bara några av alla de kostnader som du oundvikligen måste spendera pengar på när du äger ett fordon. Vi på Auto Europe gjorde nyligen en undersökning för att beräkna den verkliga kostnaden av att äga och köra bil på en årlig basis och sammanställde de överraskande resultaten i en översiktlig infografik. För att ge er tips på hur ni kan minska dessa kostnader har vi nu ställt samman en guide med 10 tips på hur du kan minska kostnaderna för fordonsunderhåll.Besiktning

  I Sverige är besiktning av fordon obligatorisk sedan 1965 och ska ske årligen för att säkerställa att varje motorfordon som körs på vägarna är trafiksäkra. Du som ska besikta bilen kan göra detta på ackrediterade besiktningsstationer. Att erhålla godkänd besiktning för att bevisa din bils trafiksäkerhet är varje fordonsägares plikt och medan du kanske inte kan göra så mycket åt priset för själva besiktningen i sig, finns det vissa steg du kan ta för att undvika onödiga extra kostnader genom att underhålla och förbereda ditt fordon optimalt inför besiktningen. Överraskande går nästan hälften av alla besiktningar inte igenom första gången på grund utav mindre problem som ofta är lätta att undvika. Du kan enkelt själv fixa några av alla dessa fel själv. Kom ihåg att kontrollera fordonets lampor och om de är fullt fungerande. Glöm inte heller däcktryck, vindrutan och dess torkarvätskor. Naturligtvis kan större problem vara svårare att upptäcka men varför slösa pengar på små saker som du kan reparera själv. Var även noga med att förboka tid till din besiktning i tid då du kan få böter på upp till 1500 kr om du missar att ombesikta bilen och blir stoppad av polisen. Enligt undersökningen som Auto Europe genomfört spenderar européer cirka 17 euro per månad för kontroller och reparationer av fordon och 113 euro i genomsnittlig bensinkostnad, vilket för oss in på nästa ämne.

  Bensin
  Att priserna på bensin stiger år efter år är något att tänka på när du planerar din budget. Förutom att hålla dig uppdaterad med hjälp av jämförelser av priser finns det även några små saker som du kan göra för att märka skillnad i längden. Här kommer några bra tips och trick! Om inte absolut nödvändigt, stäng av luftkonditioneringen. Tro det eller ej men den förbrukar faktiskt en betydande mängd bensin när du kör bil. Bilens storlek och vikt spelar också roll när det kommer till bensinförbrukningen. Gör fordonet lättare genom att göra dig av med allt onödigt krimskrams som inte behövs i bilen, inklusive takräcke när det inte används och du kommer kunna förbättra bränsleeffektiviteten på lång sikt. En annan viktigt punkt att tänka på är definitivt din körstil. Var snäll mot din bil och du är samtidigt snäll mot din plånbok. Försök att planera din körning så mycket som möjligt och kör alltid så jämn hastighet i den mån det är möjligt, kontrollera bränsleförbrukningen genom att inte köra om eller bromsa för snabbt och om det är möjligt försök sakta ner mer naturligt utan att bromsa hårt.

  Underhåll och reparationer

  Fordonsunderhåll och tillhörande reparationer kostar oss européer i genomsnitt 57 euro i månaden. Även om oväntade bilreparationer kan vara särskilt frustrerande finns det några enkla steg du kan följa för att undvika dem. Det är trots allt enklare att förebygga än att bota fel och när du köper bil bör du hålla ögonen öppna innan du helt kärar ner dig i ditt potentiella fordons utseende. Var noga med att kontrollera bilens alla specifikationer och jämför förstahandsupplevelser. När du väl gjort ditt val och hittat en pålitlig bil är det viktigt att göra regelbundna kontroller och underhålla fordonet för att spara dig oväntade reparationer och ekonomiska trångmål. Numera finns det en uppsjö av handledningsvideos online där du kan lära dig att hantera mindre och enklare bilproblem.Byte av bilbatteri, säkringar och lampor är ofta saker du kan fixa själv. För mer komplicerade problem är en pålitlig mekaniker A och O. Det lönar sig att jämföra bilverkstäder online och lyssna på råd från din omgivning. Tänk även på att om din bil behöver byta ut bildelar, behöver det inte nödvändigtvis vara helt nya eller från en butik som säljer delar. Så länge de är av bra kvalitet och funktionerar som de ska kan du hitta billigare versioner på nätet.

  Parkering

  Om du använder bilen dagligen, vare sig di ska till jobbet eller springa ett ärende är chanserna stora att du måste punga ut för parkeringsavgifter. Parkering kostar oss i genomsnitt 13 euro i månaden så varför inte minska dessa kostnader genom så kallad car sharing (samåkning) och således även dela på parkeringskostnaderna. Planera ett körschema med en kollega eller vän och ta det i tur och ordning och spara dubbelt, inte bara parkeringsavgifter utan även bensin. Ett annat miljövänligt alternativt är att utnyttja kollektivtrafiken. Det finns till och med bra P &R, eller infartsparkeringar i de flesta städer som du kan använda om du inte vill ge upp bilkörningen helt. De är mycket enkla och smidiga att använda, kör bara till närmsta tunnelbanestation, busshållplats eller vad det nu kan vara för typ av anslutning som erbjuds, parkera bilen (ofta gratis) och ta kollektivtrafiken till jobbet. Många parkeringsplatser säljer även månadspass som kostar betydligt mindre än när du betalar för parkering varje dag.

  Försäkring

  Lite efterforskningar kan ta dig en bra bit på vägen och kan i de flesta fall minska de genomsnittliga försäkringskostnaderna på 45 euro i månaden. Innan du skriver på för en superdyr försäkringspolicy bör du ta dig en titt på alla försäkringsalternativ. Ett bra ställe att börja är att jämföra försäkringar på så kallade jämförelsesidor på nätet. Du kanske finner att en del av dessa sidor förenklar försäkringserbjudandena eller till och med tar provision. Inga tilltalande erbjudanden på jämförelsesidorna? Var redo att spendera lite extra pengar i början för att ha råd med en bra försäkringsmäklare som hjälper dig att hitta den bästa dealen för dina behov. Att betala i förskott och att välja en högre självrisk kan hjälpa dig att spara pengar. Läs alltid det finstilta eftersom många bonusar och tillägg kommer kosta dig mer än du egentligen till spendera och de är inte heller super viktiga eller nödvändiga. Håll det enkelt och gör en lista med för och nackdelar innan du bestämmer vilken försäkring som bäst motsvarar dina behov.

  Vägtullar/vägskatt

  Som vår undersökning visar, spenderar vi européer cirka 17 euro på vägtullar och vägskatt i månaden. Naturligtvis varierar skattekostnaderna från land till land som även är beroende på fordonet storlek, prestanda och bränsleförbrukning. Allra minst eller ingen skatt får den som väljer ett elfordon. Dessa fordon förbrukar inget bränsle och är tystare än vanliga bilar. För den som väljer att köra runt vägtullar eller vägar som är belagda med avgift för att spara in pengar kan det få lite av motsatt effekt då du ofta får spendera mer tid och således även mer bränsle på att köra runt

  Rengöring

  Det finns naturligt vis många sätt som du kan rengöra ditt fordon på. Du kan själv tvätta bilen för hand eller köra ditt fordon till närmsta biltvätt för att välja mellan bas eller lyxtvättprogram. Vår undersökning visar att i genomsnitt spenderas 3.50 euro i månaden på fordonsunderhåll i form av rengöring. Det kan tyckas vara en låg summa men multiplicerat med 12 lägger vi 42.50 euro per år för något som vi enkelt och smidigt kan göra själva

  Böter

  I trafiken kan man inte vara nog försiktig! Rätt som det är har man överskridit hastighetsgränsen lite och löper då naturligtvis risken att få en fortkörningsböter. Om man strikt håller sig till de föreskrivna trafikreglerna och är noga med att uppmärksamma i vilka parkeringszoner man parkerar samt att köpa parkeringsbiljett, är det enkelt att kringgå extra kostnader och utgifter i form av böter. Förutom detta måste du se till att din bil är besiktigad och inte köra i miljözoner utan miljömärkning. Överlag betalar vi cirka 4,50 euro i månaden för parkeringsböter. Kostnader som man i grunden helt kan utesluta.

  Car sharing

  Idén om samåkning har utvecklats ganska snabbt på senare tid. Vissa användare ser det som en möjlighet att spara pengar medan andra ser det som ett per miljövänligt alternativ som samtidigt minskar kostnaderna som en extra bonus. Kolla först med dina kollegor om det finns någon som är intresserad av samåkning och på så sätt dela på parkerings- och bensinkostnader. Det finns även många online-plattformar där du enkelt kan hitta likasinnade personer som bor i närheten och som gärna skulle vilja dela bil.

  Bli lite mer sportig

  Bli sportig med cykel istället för en sportig bil! Gå den där extra kilometern eller två eller använd din cykel. Du kommer inte bara spara på din bil men även göra något som är nyttigt för din hälsa och för miljön. Att cykla till jobbet är allmänt accepterat som ett grön alternativ men det finns ännu grönare och kanske ännu mer effektiva sätt att pendla. Genom att välja ett av dem bidrar du till att minska på koldioxidavtrycket och klimatförändringar. De må vara lite ironiskt men att åka kollektivtrafiken är ofta lika effektivt som att cykla. Det är också samåkning eller att jobba hemifrån, som förmodligen är det bästa valet när det gäller att minska trafikstockningar, motorkostnader och allmän förorening.Om du sällan använder bil eller att äta ett fordon inte är så viktigt är ett bättre och billigare alternativ att hyra bil när du behöver det. Som slutresultat från vår undersökning visades det sig att vi européer lägger 173 euro i månaden på våra bilar. Därtill tillkommer såklart även flera tusen för ett inköp av själva fordonet samt tid och pengar i form av fordonsunderhåll. Ganska klart lönar sig kostnaden för en hyrbil som du bara behöver till semestern eller att åka kollektivt långsiktigt.

  Bloggsökning


  Kategorier