Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  10 ljudböcker till bilresan

  Vi vet alla hur långtråkigt det kan vara att behöva köra bil ensam långa sträckor, utan sällskap och dålig, upprepande musik på radion. Eller hur ansträngande den där bilsemestern med familjen kan bli med oändligt långa bilköer, tryckande hetta och skrikande barn i baksätet medan du har kilometer efter kilometer av tråkig och intetsägande motorväg framför dig. För att göra din nästa roadtrip lite mer underhållande har vi därför listat 10 stycken ljudböcker till bilresan, där du kan drömma dig bort i böckernas magiska värld för lite extra spänning, romantik, drama och skratt under resans gång.

  Ljudböcker till bilresan - Skönlitteratur

  Marina - Carlos Ruiz ZafónSaga för vuxna där fantasi möter verklighet med inslag av spänning, mystik och romans.Synopsis - I maj 1980 försvinner plötsligt femtonårige Óscar från sin internatskola i Barcelona. Under sju dagar och sju nätter vet ingen var han är.Allt börjar hösten dessförinnan, när Óscar smyger in i ett övergivet hus och hittar en gammal klocka som tar honom tillbaka i tiden. I huset träffar han också Marina och hennes far, som båda bär på en tragisk hemlighet. Marina tar med Óscar till den närliggande kyrkogården, där något märkligt sker en gång i månaden, den fjärde söndagen klockan tio på morgonen. En beslöjad kvinna kliver ner från en hästdroska, lägger en ros vid en namnlös gravsten och stannar endast en liten stund innan hon försvinner.En dag bestämmer Marina och Óscar sig för att följa efter den hemlighetsfulla damen. Hon beger sig ner i djupet av stadens underjordiska labyrint. Där börjar deras äventyr.Det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny ColganLättsam underhållning när den är som bäst. Hela boken sprider ett trivsamt lugn och värme alltjämt till doften av nybakat bröd.Synopsis: Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början. Ljuset vi inte ser - Anthony DoeerFlerfaldigt prisbelönt historia som fängslar och berör. Närgången skildring av huvudkaraktärernas liv ochs om läsare kommer du människorna mycket nära.Synopsis: Den franska flickan Marie-Laure har nyligen blivit blind och kan bara tolka krigets fasor genom ljud, dofter och beröring.I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker, men kan bara undslippa ett hårt liv i kolgruvan genom Hitlerjugend.När Marie-Laure flyr det ockuperade Paris och Werner skickas på ett hemligt uppdrag förenas deras öden i Saint-Malo en stad som kommer att totalförstöras av kriget.Ett fjärran krig - Göran RedinHyllad debutbok i Lövberga-serien som skildrar Sverige under den spännande stormaktstiden.Synopsis: År 1610 föds tvillingarna Erik och Karin på en gård i Östergötland. När deras familj blir offer för hämnd, hot och utpressning tvingas de bort från hemmet. Men den tidiga stormaktstiden är en tid av möjligheter och oväntade möten, när begåvning och mod leder långt och när människornas liv och rikets framtid styrs av ett fjärran krig.

  Ljudböcker till bilresan - Deckare

  Monogrammorden - Sophie Hannah, Agatha ChristieÅterkomsten av Hercule Poirot i ny spännande tappning av brittiska deckarförfattarinnan Hannah i samband med Agatha Christie 125-årsjubileum.Synopsis: London, 1920-tal. Under sin sedvanliga torsdagsmiddag på Pleasants Coffee House råkar Hercule Poirot på Jennie. Hon är jagad, rädd och påstår att hon kommer att bli mördad, men att mordet på henne är det enda sättet att skipa rättvisa. Samma kväll inträffar tre mord på det eleganta Bloxham Hotel. Tre offer påträffas i tre olika sovrum vart och ett med en manschettknapp med ett monogram i munnen. Lykttändaren - Pontus LjunghillKriminalhistoria som utspelar sig i svunna Stockholm under 1920-talet, invävd med gåtor och hemligheter.Synopsis: En ung kvinna, Julia Ekengren, hittas mördad i underkläder i sin lägenhet på Tegnérgatan 20 i Stockholm, efter att inte ha synts till sedan midsommarafton. Polisen kopplas in och nu inleds en utredning, där kriminalkonstapel John Stierna och hans kollega kommissarie Verner Lydman tvingas lägga pussel i förhoppning om att bilden av offret och hennes gärningsman ska framträda bit för bit. Men en rad oklarheter gäckar och gör det inträffade svårt att tyda. Vem var den ensamma kvinnan och står svaret på hennes död att finna i hemligheter från det förflutna? Kemisten - Stephenie MeyerSpänningsroman som biter sig fast och som du inte kommer kunna släppa taget om. Perfekt för läsare som gillar fartfylld spänning och romantik i ett.Synopsis: Hon är en före detta agent på flykt från sina tidigare arbetsgivare. Att hon var anställd av USA:s regering var det väldigt få som kände till. Expert inom ett område som få vet existerar på en enhet som knappt någon ens visste fanns. Och när enheten bestämde att hon utgjorde ett hot, var hon tvungen att gå under jord. Nu lever hon från dag till dag, ständigt på resande fot, ständigt med en ny identitet. Hennes före detta arbetsgivare har dödat den enda hon litade på, och de är ute efter någonting hon vet. De vill se henne död, och det omedelbart.

  Ljudböcker till bilresan - Barn och ungdom

  Pappersstäder - John Green (Unga vuxna)Tonårsdramatik med det lilla extra. Förvänta er inte en hjärtskärande och episk kärlekshistoria som i Förr eller senare exploderar jag, här pratar vi istället en udda berättelse med fantastiska karaktärer.Synopsis: Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion följer han med.Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo - som alltid varit något av en gåta - nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland, men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcket Quentin att Margo lämnat subtila, smarta ledtrådar bara för honom. Budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan! Mördarens apa - Jakob Wegelius (12-15 år)Makalös historia med spänning och mysterier men också oväntad vänskap, hopp och förlåtelse. En mycket läsvärd bok för liten som stor.Synopsis: Historiens berättare är gorillan Sally Jones, maskinist på lastskutan Hudson Queen. Hon och hennes vän, sjömannen som kallas för Chiefen, är strandsatta i Lissabon. Där blir de inlurade i en smugglingsaffär som slutar illa. Hudson Queen går under och Chiefen blir oskyldigt dömd för mordet på den skugglike Alphonse Morro.För Sally Jones börjar en lång och svår kamp, både för sin egen överlevnad och för att rentvå Chiefen. Hon har mäktiga krafter emot sig. Krafter som till varje pris vill skydda hemligheterna som Morro tog med sig när han försvann i floden Tejos svarta strömvirvlar. Gangsterfarmor - David Walliams (9-12 år)Humoristisk berättelse som underhåller och värmer med sina lustiga fånigheter som passar alla åldrar.Synopsis: Bens farmor är precis som vilken farmor som helst. Hon har vitt hår, löständer, hörapparat och lite skägg. Hennes tv är trasig, hon älskar att spela Alfapet och så luktar hon kål. När Ben hälsar på henne känns det som om tiden står stilla. Men en kväll hittar han en gammal kakburk full med halsband, örhängen, armband, ringar diamanter! Ben inser att hans farmor kanske inte är så tråkig trots allt. Det verkar faktiskt som om hon är en riktig gangster.Har du några favorit-ljudböcker när du är ute och kör på vägarna? Tipsa oss gärna om fler ljudböcker till vår lista.

  Bloggsökning


  Kategorier