Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I PARAGUAY

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Paraguay

  Generell information
  Paraguay ligger mitt i Sydamerika och är ett litet, låglänt land som gränsar till Argentina i söder och Brasilien i norr. Huvudstaden Asunción ligger i söder och har runt en halv miljon invånare. Hyr bil i Paraguay men tänk på att köra defensivt. Kraven på körkortselever är låga och de flesta bilister följer inte trafikreglerna i tillräckligt stor utsträckning. Håll avstånd och kör endast på de större vägarna.

  Regler vid bilhyra i Paraguay
  För att hyra bil i Paraguay måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Paraguay är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Paraguay:
  Gällande hastighetsbegränsningar i Paraguay (hastigheten varierar efter väg och trafikmängd)

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 110 km/h

  Trafikregler
  I Paraguay kör man på höger sida. Lokalbefolkningen är ökänd för att ignorera trafikregler. Vi rekommenderar att du följer reglerna och kör defensivt. Håll avstånd och kör aldrig på natten. Djur kan korsa vägen och bilister kan köra utan lysen. Många vägar är också i dåligt skick och skyltar och trafikljus kan saknas.

  Bensinstationer
  Passa på att tanka när du ser en bensinstation. Utanför de större städerna kan det vara svårt att hitta bensinstationer.

  Vägtullar och avgifter
  Motorväg 7 är avgiftsbelagd och endast lokal valuta accepteras som betalning.

  Parkering
  Kontrollera om ditt hotell erbjuder övervakad parkering. Undvik att parkera på gatan nattetid och lämna aldrig några saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Paraguay ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr bil i Paraguay är det inte tillåtet att ta fordonet till ett annat land.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och kräver att du hyr i minst 3 dagar. Internationella envägshyror (mellan olika länder) är inte tillåtna.