Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I LUXEMBURG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Luxemburg

  Generell information
  Luxemburg är ett av världens minsta länder och har en yta på 2586 kvadratkilometer. Det är enkelt och tryggt att hyra bil i Luxemburg. Besök grannländer som Frankrike, Belgien och Tyskland. Kör på landsbygden i Luxemburg och besök vackra slott och mysiga små byar. Med biluthyrning i Luxemburg upplever du mer på din resa.

  Regler vid bilhyra i Luxemburg
  För att få hyra bil i Luxemburg måste du vara minst 23 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Barn under 4 år ska åka i baksätet och sitta i bilbarnstol eller babyskydd.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Luxemburg:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Luxemburg är det högertrafik. Halvljuset ska helst användas under dygnets alla timmar. Stoppskyltar och trafikljus är inte speciellt vanliga i Luxemburg.

  Bensinstationer
  Bensinstationerna håller vanligen öppet mellan 07:00 - 20:00. Bränslepriserna är bland de lägsta i norra Europa.

  Vägtullar och avgifter
  I Luxemburg finns inga vägtullar.

  Parkering
  I Luxemburg City kan det vara svårt att hitta parkering. Om du lyckas är den avgiftsbelagd. Du betalar i automater. På vissa platser kan du parkera i sk. Parkeringszoner med en P-skiva. Placera den väl synligt på instrumentbrädan.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Luxemburg ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori. Uppmärksamma att det inte är tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Tyskland eller Frankrike? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Luxemburg är tillåtna (för vissa fordonskategorier) och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.