Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I EGYPTEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Egypten

  Generell information
  Att köra hyrbil i Egypten kan för många kännas som ett risktagande. Håll dig i och runt turistområdena så ska det nog gå bra. Undvik att köra i Kairo eller i centrum av andra större städer. Egypten har mycket att visa upp - fantastiska stränder, intressant kultur och ett härligt klimat. Boka biluthyrning i Egypten med Auto Europe och lär känna detta land bättre.

  Regler vid bilhyra i Egypten
  För att få hyra en bil i Egypten måste du vara minst 23 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 2 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar en maxålder på 60 år. Ett internationellt körkort krävs (utöver ditt nationella). Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för alla i bilen. Vi rekommenderar att alla barn kortare än 135 cm sitter på bälteskudde eller i bilbarnstol i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Egypten:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 100 km/h
  • Motorvägar: 100 km/h

  Trafikregler
  Egypten har högertrafik. Trafikljusen är ofta trasiga och ibland dirigeras trafiken av en polis. Lokalbefolkningen är känd för att köra hetsigt. Var beredd på att dina medtrafikanter kan bryta mot trafikreglerna. Håll avstånd och hastighetsbegränsningarna. Kör aldrig på natten.

  Bensinstationer
  Bensinstationerna i Egypten håller vanligen öppet mellan 08:00 - 20:00. Vissa har även minilivs.

  Vägtullar och avgifter
  I Egypten en handfull olika avgiftsbelagda vägar. Ett exempel är vägen mellan Kairo-Alexandria.

  Parkering
  Framförallt i Kairo och i andra större städer kan det vara svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Vi rekommenderar hotellens eller varuhusens övervakade parkeringar. Lämna aldrig saker i hyrbilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Egypten är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga för vissa bilkategorier mot extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.