Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I BRASILIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Brasilien

  Generell information
  Brasilien är ett enormt land med över 2 miljoner km väg. Att köra bil i Brasilien är inget för nybörjaren. Körtempot är hektiskt och trafikregler följs sällan av lokalbefolkningen. Tänk på att inte köra din hyrbil i Brasilien under natten och undvik helst stadskärnorna i de allra största städerna. Om du kör på landsbygden se upp med boskap och vild djur som kan korsa vägen. Om du tar det lugnt och håller bra avstånd till andra bilister så kommer du märka att Brasilien är ett underbart land att upptäcka. Här finns allt ifrån exotisk regnskog, pulserande storstäder till kritvita sandstränder.

  Regler vid bilhyra i Brasilien
  För att hyra bil i Brasilien måste föraren vara minst 18 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Brasilien är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Brasilien:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 120 km/h
  • Motorvägar: 120 km/h

  Trafikregler
  I Brasilien kör man på höger sida. Farthinder är ofta dåligt markerade och vissa vägar kan ha skador och vägskyltar kan ibland fattas. Mobil får endast användas med hands-free, under körning.

  Bensinstationer
  De större bensinstationerna på motorvägar och i större städer har öppet 24 h dygnet. Se till att ha en mindre mängd kontanter då inte alla stationer accepterar kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  De statliga vägarna i Brasilien har inga vägtullar men det finns många privatägda vägar där tullar tas ut.

  Parkering
  I mindre städer är det oftast inga problem att hitta parkering. I de större städerna kan det dock vara problem. Undvik att parkera på gatan. Många hotell och varuhus erbjuder parkeringshus. Lämna aldrig några saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Brasilien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Brasilien. Om du vill resa in i ett annat land finns vissa restriktioner, beroende på fordonskategori. Extra avgifter kan tillkomma. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och extra avgifter kan tillkomma. Internationella envägshyror (mellan olika länder) är tillåtna mellan vissa länder och stora avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så berättar vi mer.