Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  EUROPAS BÄSTA JULMARKNADER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  De bästa julmarknaderna i Europa

  Tiden innan julafton är perfekt för att resa till en härlig julmarknad i Europa. De flesta städer erbjuder centralt belägna marknader med rikt dekorerade gator och torg. Låt oss ta dig till en ny och spännande värld där du får ett annat perspektiv på julen! Tack vare vårt samarbete med internationella och lokala uthyrarare kan vi erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer i 150 olika länder. Oavsett om du besöker en europeisk stad eller en helt annan kontinent hittar du definitivt den rätta hyrbilen. Fira och njut av julen som du aldrig gjort förut - med hjälp av en hyrbil från Auto Europe!

  Köpenhamn, Danmark

  Tivoli
  Att besöka Tivoli i juletid är en mycket stark tradition bland Köpenhamnsborna. Marknadens höjdpunkt är den årliga fyrverkeri-festivalen som hålls mellan julafton och nyår. Njut av ett färgsprakande skådespel över Tivoli!

  Wien, Österrike

  Christkindlmarkt
  Precis framför stadshuset finner man denna anrika marknad som är känd för sina många aktiviteter för alla åldrar: bakning av julkakor och ljusstöpning är några exempel för barnen, medan de vuxna kan njuta av olika gratis framträdanden av körer varje veckoslut.

  Prag, Tjeckien

  Marknad i gamla stan & Vaclavplatsen
  Utspridd över hela gamla stan lyser denna charmiga marknad upp staden med sina många tusen juleljus. Den mest kända symbolen är den magnifika julgranen som står mitt på torget i gamla stan. I december är det bäst att passa på att smaka den delikata trdelník: ett traditionellt bakverk toppat med socker och valnötter.

  London, England

  Hyde Park
  I den kända Hyde Park finns varje år en fantastisk julmarknad. Här kan besökarna köpa unika julklappar eller njuta av en varm dryck. Det är gratis inträde. I parken finns också en cirkus, ett stort pariserhjul och Londons största skridskorink. Annars kan du besöka den magnifika sevärdheten the Magical Ice Kingdom!

  Zürich, Schweiz

  Zürich julmarknad
  Zürichs centralstation förvandlas under juletid till en gigantisk julmarknad med mer än 160 knallar. Det är Europas största julmarknad till ytan. Den 15 meter höga julgranen är dekorerad med Swarovski-kristaller.

  Nürnberg, Tyskland

  Christkindlesmarkt
  Denna julmarknad är känd som den första och ursprungliga julmarknaden i Tyskland. Nürnbergs julmarknad är också landets största med fler än 2 miljoner besökare från hela världen. Förutom att handla traditionellt hantverk kan man smaka på en värmande Glühwein (glögg) med en traditionell Nürnberger Würstl (typisk korv från staden).

  Rom, Italien

  Piazza Navona
  Detta är Italiens mest kända julmarknad. I mitten av marknaden hittar man figuren Befana: en häxa som levererar presenter till barnen i hela Italien under natten till den 5 januari. Du kan också köpa Befana-dockor som du kan köpa i de olika marknadsstånden.

  Bryssel, Belgien

  Winter Wonders/Plaisirs d'Hiver
  Fler än 250 marknadsstånd ockuperar Grand-Place-torget i centrala Bryssel. Förutom skridskorinken finns det mängder med föreställningar och aktiviteter såsom konserter och musikparader.

  Strasbourg, Frankrike

  Christkindelmarkt
  Denna julmarknad är den äldsta i Frankrike och har hållits runt Strasbourgs katedral sedan 1570. Förutom glödgat vin och kryddor kan du också prova de smakrika Alsatian-kakorna - baserade på tyska kulinariska traditioner.

  Göteborg, Sverige

  Lisebergs julmarknad
  Julmarknaden i Lisebergs nöjespark är Sveriges största. Här kan man flanera och njuta av julstämningen och den mysiga julbelysningen. Shoppa lite i marknadsstånden. Drick en glögg och ät en pepparkaka!

  Infografik: Bästa julmarknader i Europa