Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  IRRITERANDE STOLSGRANNAR PÅ FLYGET

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  De mest irriterande medresenärerna på flygresan

  Grattis! Du har bokat din semester, packat dina väskor, tagit dig igenom de långa köerna vid incheckning och säkerhetskontrollen och ska äntligen spänna fast säkerhetsbältet och luta dig tillbaka och njuta av din ledighet. Men då har din stolsgranne något viktigt att säga. Till dig självklart. Eller kanske hen äter illaluktande mat och snarkar på din axel? Låter det bekant?

  Enligt vår senaste undersökning har vi alla mött dessa typer av stolsgrannar på våra flygresor. Auto Europe har därför skapat en informativ infografik baserad på undersökningens resultat.

  Efter en lång period av hårt arbete har du gjort dig förtjänt av en semester. Du har lyckats checka in i tid, passerat säkerhetskontrollen och har äntligen fått sätta dig på din plats i planet. Men, precis när du ska börja slappna av upptäcker du bittert att en av följande medresenärer satte sig i stolen bredvid...

  Gråtande spädbarn
  Att få barn är verkligen en välsignelse men när barnet börjar gråta och gallskrika i ett begränsat utrymme under en flygresa som varar ex antal timmar kanske det inte känns lika roligt. Det finns knappats något du kan göra förutom att skaffa bra öronproppar som stänger ute ljuden eller åtminstone håller ner ljudnivån till uthärdliga nivåer.

  Högljudda och snarkande medresenärer
  Bra öronproppar kan även skydda dig mot irriterande stolsgrannar som snarkar som sågverk utan att ta minst notis om sin omgivning själva.

  Olydiga och högljudda barn
  Från olydiga barn kan dina öronproppar tyvärr inte skydda dig. Om du råkar råka ut för en trilskande unge ombord kanske det allra bästa är att helt enkelt ignorera dem. Försök även leka med dem för att distrahera din "fiende" eller ge dem lite av sin egen medicin.

  Medresenärer som fäller stolsryggen
  Människor som inte överväger andra människors utrymme och själva tar upp all plats finns altid på alla flygningar. Vi har alla gått igenom en tyst armbågs-tävling för mer utrymme om armstödet eller om luft och utrymme när din medresenär framför fällt sitt säte bakåt. Vad kan du göra? Be snällt att de fäller tillbaka sätet eller luta dig själv tillbaka för en dominoeffekt.

  Berusade och högljudda passgerare
  Detta är förmodligen de mest irriterande medpassagerarna. De skriker, luktar illa occh säger olämpliga saker. Oavsett vad du säger kan det missuppfattas av den som är full och generera bråk. I allmänhet är det bättre att lämna sådan situationer till flygvärdarna. Ett annat alternativ är kanske att själv dricka en drink eller två för att komma i semesterstämning.

  Folk som invaderar ditt personliga utrymme
  Dessa personer är ofta samma som de som vi pratade om under avsnittet om folk som fäller sina säten. När det är möjligt leta efter en fönsterplats. Att stirra på himlen och att låtsas-sova från start till landning är en perfekt ursäkt för att undvika dina medpassagerares invaderande.

  Folk som tar av sig skor och strumpor
  Usch! Även om öronproppar kan vara till hjälp för att stoppa oljud, finns det inget vi kan komma på som kan förhindra dålig lukt ombord på flygplanet. Du kan be flygvärdarna tala med din illaluktande medpassagerare eller kanske ge dem en mild knuff och sniffa lite överdrivet runt dig samtidigt som du gör äcklade miner med ansiktet.

  Medresenärer som pratar för mycket
  Öronproppar är som vid högljudda barn din bästa vän i situationer när du hamnat brevid någon som pratar mycket. Hörlurar och att låtsas sova är även de bra alternativ för att få lite lugn och ro.

  Misströsta inte! Din semester är bara några timmar bort!

  Infografik: irriterande stolsgrannar