Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Tankningsregler - tips och råd

En ung kvinna som fyller på bränsle till sin hyrbil

Olika bränslevillkor när du bokar

När man hyr bil så använder uthyrarna lite olika regler för bränslet. Det är därför viktigt att veta hur detta fungerar innan man bokar sin hyrbil. Vilka bränslevillkor som används bestäms av den lokala uthyraren. När du bokar online hos oss kan du se om uthyraren tillämpar full - full eller full - tom. Du kan välja mellan följande bränslevillkor:

 

1: Förbetala den första tanken vid upphämtningen och återlämna med så tom tank som möjligt 

 

Bränslepolicy full till tom

 

Bränslealternativet "Full till tom" används ofta av lite mindre uthyrare i sydeuropeiska länder t.ex. Vid upphämtningen debiterar man extra för den första bränsletanken. Observera dock: extra serviceavgifter läggs på detta bränslepris och bränslepriset ligger över marknadspriset. När du återlämnar ditt fordon skall du tänka på att tanken bör vara så tom som möjligt, eftersom outnyttjat bränsle inte återbetalas. Vid hyra i mindre än 3 dagar kan man dock få kompensation för outnyttjat bränsle som är kvar i tanken. Detta  hör dock till undantagen. I de flesta fallen tillämpas denna tankregel då hyrans grundpris är mycket låg. Online visas bränslepolicy med en symbol under hyrespriset. Du kan också välja att filtrera sökningen efter ett visst alternativ. På detta sätt kan du räkna ut vad som blir mest lönsamt för dig.

 

2: Upphämtning med full tank och återlämning med full tank 

 Bränslepolicy hyrbil full till full

Vid val av bränslealternativet "Full - full" levereras fordonet med full bränsletank, som inte debiteras. Kontrollera gärna att fordonet är fulltankat, så det inte saknas bränsle. Om så inte skulle vara fallet så anteckna exakt hur mycket bränsle som fanns vid upphämtningen på det lokala hyreskontraktet. Vid återlämningen skall fordonet återlämnas fulltankat. Begär kompensation för det bränsle som saknades vid upphämtningen. Det som kan vara svårt med denna bränslepolicy är att hitta en bensinstation i närheten av hyresstationen. Om fordonet återlämnas utan full tank kommer en debitering ske för det saknade bränslet + ev. serviceavgifter. Detta kan bli mycket dyrt. Bränslealternativet "Full - full" är det allra vanligaste och mer praxis inom hyrbilsbranschen.

 

Auto Europe rekommenderar: Vid bokning, ta i beaktning vilket bränslealternativ som passar bäst för dig och din resa. Tips: boka hellre en hyrbil med ett högre hyrespris som har "full - full" . Då riskerar du inte att betala för annat än bränsle.

Välj korrekt hemland
close