Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BERLIN TEGEL FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Berlin Tegel flygplats - Boka billigt

  Genom att boka en hyrbil på Berlin Tegel flygplats via oss på Auto Europe har du friheten att utforska den sofistikerade, klassiska och excentriska huvudstaden Berlin på bästa sätt. Dessutom får du hyrbilen du vill ha till bästa pris eftersom vi har tillgång till alla de bästa erbjudandena och priserna - det garanterar vi! Få en smak av Berlins prestigefyllda och något mörka förflutna när du kör din bil till platser som den världsberömda Brandenburger Tor, mäktiga Berlinmuren eller berörande Förintelsemonumentet. Om du väljer att köra nedför historiska Unter den Linden som är kantad med trendiga butiker och caféer kommer du få en glimt av ett modernt Tyskland, med massvis av elegant mode, konst och eklektisk musik. Berlin är fullt av populära sevärdheter och aktiviteter, denna trendiga stad har något för alla!

  Bokar du via oss kan du vara säker på att du får bästa möjliga kundservice och pris. Hos oss kan kunder själv jämföra olika alternativ så de kan fatta ett informerat beslut angående vilken bil, pris och företag som är bäst för dem och deras resa. Vi samarbetar med flera lokala, nationella och internationella hyrbilsföretag i hela världen och har därför ett stort utbud av både fordon och destinationer. Hitta din nästa hyrbil här på vår hemsida eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Berlin här.

  Flygplatsinformation

  Berlin har för tillfället två flygplatser, Berlin Tegel nordväst om staden och Berlin Schönefeld sydöst om staden. När Berlin var uppdelat i Öst- och Västberlin var flygplatserna den officiella flygplatsen i vardera stad, och när Berlin återförenades efter Berlinmuren föll 1989 förblev båda flygplatserna i drift. En stor internationell flygplats med namnet Berlin Brandenburg International har länge varit planerad att byggas, men på grund av förseningar har öppningsdatumet skjutits upp gång på gång. Den nya flygplatsen beräknas dock bli klar inom de närmaste åren och när öppningsdagen väl kommer är tanken att Berlin Tegel flygplats ska stängas. Men tills dess kommer Berlin Tegel vara i drift och hjälpa flera miljoner resenärer ut i världen varje år. Flygplatsen erbjuder många inrikesflyg men har även en hel del internationella flygresor, bland annat till Nederländerna, Island, Portugal och Storbritannien. Ska du besöka Tyskland och snabbt vill komma iväg på ditt reseäventyr går det att hyra bil på Berlin Tegel flygplats. Då kan du smidigt hämta ut din hyrbil hos en av våra samarbetspartners som har kontor på flygplatsen och sedan bege dig ut för att njuta av din semester.

  Berlin Tegel Airport – (TXL)
  Officiellt namn: Berlin Tegel Airport
  Adress: Flughafen Tegel, 13405 Berlin, Tyskland
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 8 kilometer nordväst om centrala Berlin.
  Flygbolag på flygplatsen: Det finns många flygbolag som är aktiva på flygplatsen, bland annat Air Via, EasyJet, Freebird Airlines, Norwegian, Ryanair, TUI och Wizz Air.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Berlin Tegel flygplats?

  Vi samarbetar med flera leverantörer som har kontor på flygplatsen så vill du hyra bil på Berlin Tegel flygplats är det inga problem. Det kommer inte heller vara några problem att hitta de olika hyrbilskontoren när du väl kommer fram, de är belägna på den nedersta våningen nära Terminal E och parkeringen P2. Följ skyltarna som hänvisar till “Car Rentals” eller fråga flygplatsens personal om du inte hittar.

  När du lokaliserat hyrbilskontoren och är redo för att hämta ut bilnycklarna är det viktigt att du har med dig alla dokument som krävs. Detta kan skiljas lite från företag till företag, men det brukar handla om att man ska ha med sig ett giltigt körkort, pass eller id-kort, kreditkort i huvudförarens namn och sin voucher som man fått av oss på Auto Europe. Det kan hända att leverantören kräver andra papper för att lämna ut bilen, läs din voucher noga för att se vilka dokument som efterfrågas i ditt fall. Om du har några frågor kan du alltid höra av dig till oss så hjälper vi dig! Innan du rullar ut på vägarna i din nyhyrda bil är det viktigt att du läser igenom kontraktet, ser till att allt stämmer med fordonet (det vill säga att allt fungerar och där inte är några märken som behövs noteras hos leverantören) och ser till att du har koll på vilka trafikregler som gäller. Vill du läsa om hur det är att köra i Tyskland och vad du bör tänka på kan du göra det här.

  Budget hyrbil på Berlin Tegel flygplats Budget på Berlin Tegel flygplats
  Flughafen Tegel,
  Berlin, Tyskland 13405

  +49 69710 445596
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07.00 - 23.30
  Söndag: 08.00 - 23.30
  Hertz hyrbil på Berlin Tegel flygplats Hertz på Berlin Tegel flygplats
  Flughafen Tegel,
  Berlin, Tyskland 13405

  +49 304 170 4674
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 23.00
  Enterprise hyrbil på Berlin Tegel flygplats Enterprise på Berlin Tegel flygplats
  Flughafen Tegel
  Berlin, Tyskland 13405

  +49 304 101 2151
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00
  Europcar hyrbil på Berlin Tegel flygplats Europcar på Berlin Tegel flygplats
  Flughafen Tegel
  Berlin, Tyskland 13405

  +49 304 178 520
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag - Söndag: 07.30 - 23.00
  Dollar hyrbil på Berlin Tegel flygplats Dollar på Berlin Tegel flygplats
  Flughafen Tegel
  Berlin, Tyskland 13405

  +49 304 170 4674
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00

  Terminaler

  Trots att flygplatsen betraktas som en mindre flygplats har Berlin Tegel flygplats fem terminaler, dock är de ganska små och med internationella passagerares mått ses terminalerna mer som korridorer. Alla 5 terminaler ligger belägna i en och samma byggnad, det tar inte långt tid att gå mellan dem. Terminal A har totalt 14 jet-bryggor och 16 incheckningsdiskar, det är här de flesta internationella flighter anländer. Terminal B har 19 incheckningsdiskar, Terminal C har 26 och används främst för Air Berlins flygningar. Terminal D har 22 incheckningsdiskar och används mest för mindre plan. Sist men inte minst (eller jo, den är minst) har vi Terminal E som ligger på nedre våningen av Terminal D, den har endast två incheckningsdiskar.

  Flygplatsfaciliteter

  När resan är slut och det är dags att flyga hem till Sverige (eller åka vidare på andra äventyr) behöver du inte oro dig över att inte ha en bekväm vistelse på flygplatsen. Här finns ett stort utbud av restauranger och caféer, både stora kedjor som Burger King och Starbucks men också mindre lokala ställen som Hermann´s Beer garden och Brezel Fritz. Letar du efter en sista-minuten present till någon kan du göra det i en av flygplatsens 21 butiker. Där kan du hitta allt från elektronik, böcker, klassiska souvenirer, sprit, godis eller varför inte något fynd i flygplatsens tax free butik Heinemann Duty Free?

  Andra tjänster som flygplatsen erbjuder är bankomater, växlingskontor, exklusiva lounger, turistinformation, postkontor och assistans för funktionshindrade. I alla flygplatsens lokaler och terminaler finns det också wifi som är helt gratis att använda, man behöver bara acceptera flygplatsens användningsvillkor via sin mobil eller dator för att få tillgång till det.

  Hur kan man ta sig till och från Berlin Tegel flygplats?

  Det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är genom att boka en hyrbil på Berlin Tegel flygplats och sedan köra själv. Flygplatsen är väl ansluten till stora motorvägar som snabbt kan ta dig in till centrala Berlin, eller till någon annan destination i närheten. Med en förbokad hyrbil kan du enkelt hämta upp bilen direkt när du landat och sedan lämna den precis innan du ska flyga hem - Super bekvämt! Med en bil har du också möjligheten att utforska mer av Tyskland, varför inte passa på att göra en dagsutflykt till vackra Hamburg eller Leipzig? Grannlandet Polen ligger inte heller mer än 2,5 timmars körväg från Berlin. Med en hyrbil är möjligheterna oändliga! Ska du ta dig till flygplatsen kör du det lättast via A111 om du kommer från norr, och via A100 eller A115 om du kör från söder. Flygplatsen ligger cirka åtta kilometer utanför centrala Berlin och beroende på trafik tar det runt 20-30 minuter att köra.

  Om alternativet att köra inte passar dig kan man också välja att ta en taxi ditt man ska, eller använda sig av kollektivtrafiken. Flygplatsen har ett flertal bussar som kör mellan Berlins stadskärna och flygplatsen, bland annat expressbussarna TXL JetExpressBus och X9 JetExpressBus, men också de lokala regionbussarna 128 och 109. Trots att flygplatsen inte har någon egen tågstation eller tunnelbanestation stannar några av bussarna vid områdets S-bahn- och U-bahn stationer. Om du önskar kan du då hoppa av där för att sedan ta dig vidare via dessa transportmedlen.

  Parkeringstips

  Det finns över 2500 parkeringsplatser att välja mellan på Berlin Tegel flygplats. Dessa är utspridda på två parkeringshus med flera våningar, en korttidsparkering, en långtidsparkering samt två områden med handikapparkeringar. Oavsett om du vill parkera din bil i flera dagar eller bara i några minuter för att snabbt släppa av någon går det alltså bra. Alla parkeringsplatser ligger nära flygplatsen och det tar aldrig mer än tio minuter att gå till terminalerna, dock ligger vissa parkeringar närmare vissa terminaler än andra. Till exempel är P5 beläggen närmast Terminal C medan P2 ligger precis mellan Terminal D och Terminal E. Priserna för parkeringarna varierar men betalningssättet är alltid detsamma. Det går inte att betala med kontanter utan ett debit- eller kreditkort krävs för att kunna använda biljettautomaterna där du betalar för din parkering. Dessa går att hitta runt om på de olika parkeringsplatserna, men om du föredrar kan du också betala vid parkeringskontoret som ligger på samma ställe som hyrbilskontoren (nedersta våningen nära Terminal E och P2).

  Nyttiga länkar

  Berlin Tegel flygplats

  Mer information om Berlin Tegel flygplats

  Berlin Tegel flygplats
  Flughafen Tegel
  Berlin, Tyskland 13405

  IATA Code: TXL
  ICAO Code: EDDT
  Wikipedia sida
  Latitude: 52.55969000
  Longitude: 13.28771000

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 8 kilometer nordväst om centrala Berlin.