Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BERLIN SCHÖNEFELD FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats - Boka online

  Tysklands huvudstad Berlin har en härlig blandning av kultur, historia och ett trendigt nattliv fullt av populära restauranger och pulserande klubbar. Trots sin mörka historia av politiska oroligheter och uppdelningar har staden nu återhämtat sig och är idag en av de ledande städerna i Europa när det kommer till ekonomi, utveckling, företagande och popularitet. Detta gör att staden varje år välkomnar flera tusen turister som kommer för att uppleva allt staden har att erbjuda. Är du en av de många personerna som planerar en resa till härliga Berlin kan du boka en hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats via Auto Europe och hämta upp den direkt efter du landat - Snabbt, smidigt och enkelt!

  Med våra snart 70 år i hyrbilsbranschen kan du vara säker på att du är i trygga händer om du bokar via oss. Vi är stolta över vår kundservice i världsklass och tillsammans med våra hyrbilspartners erbjuder vi över 24 000 upphämtning- och avlämningsplatser i över 180 länder. Men det är inte bara vårt utbud på destinationer som är omfattande, vi har tillgång till massvis av olika fordon du kan välja mellan. Inte bara personbilar utan även husbilar, vans och exklusiva lyxbilar. På vår hemsida kan du som kund själv jämföra olika företag, fordon och priser för att hitta alternativet som är bäst för dig och din resa. Börja din sökning överst på denna sidan eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter om du har några frågor angående bokningsprocessen, du hjälper dig gärna.

  Läs gärna recensioner skrivna av tidigare kunder på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Berlin.

  Flygplatsinformation

  Länge har tanken varit att en ny internationell flygplats ska ta över som Berlins officiella flygplats. Efter att bygget och invigningen av den nya flygplatsen Berlin Brandenburg flygplats skjutits upp ett flertal gånger öppnades den äntligen i oktober 2020. Berlin Schönefeld fortsätter dock att vara öppen men tillhör numera den nya flygplatsen Berlin Brandenburg och går under namnet BER T5. Vill man hyra bil på Berlin Schönefeld flygplats går det alltså fortfarande bra även om det numera räknas som Brandenburg flygplats.

  Berlin Schönefeld Airport – (SXF)
  Officiellt namn: Berlin Schönefeld Airport
  Adress: Flughafen Schönefeld, 12521 Berlin Tyskland
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 18 kilometer sydöst om centrala Berlin.
  Flygbolag på flygplatsen: Flera flygbolag är aktiva på flygplatsen, ett urval av dom är; Air Via, EasyJet, Freebird Airlines, Norwegian, Ryanair, TUI och Wizz Air.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats?

  Om du bokat en hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats behöver du inte gå långt för att komma till leverantörernas kontor för att hämta ut bilnycklarna. Alla hyrbilsföretag är belagda på samma ställe vilket gör det enkelt att hitta, det finns även skyltar som hänvisar vart du ska gå. T5 som är den aktiva delen av Berlin Schönefeld flygplats tillhör tekniskt sett Berlin Brandenburg flygplats och hyrbilsdiskarna finner du i terminalområde L.

  Innan du beger dig ut på de tyska vägarna i din hyrbil är det viktigt att du läser igenom kontraktet noga och meddelar leverantören om något inte stämmer, eller om du har några frågor. Se till att du har med dig alla dokument som krävs, vilka dessa är hittar du på din voucher som du fått av oss på Auto Europe. Det brukar handla om att kunder ska ha med sig sitt körkort, pass eller id-kort, kreditkort i huvudförarens namn och sin voucher från Auto Europe. Detta kan dock variera så läs igenom din voucher noga för att se vilka dokument den lokala leverantören kräver i ditt fall. Om du behöver hjälp eller har några frågor kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Vi rekommenderar också att läsa på om vilka trafikregler som gäller i Tyskland, det kan du göra här.

  Budget hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats Budget på Berlin Schönefeld flygplats
  Flughafen Schönefeld,
  Berlin, Tyskland 12521

  + 49 30 609 15710
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.30
  Lördag: 08.00 - 16.30
  Söndag: 08.00 - 23.00
  Hertz hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats Hertz på Berlin Schönefeld flygplats
  Flughafen Schönefeld,
  Berlin, Tyskland 12521

  +49 30 609 176 748
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.30
  Lördag: 09.00 - 18.00
  Söndag: 08.00 - 23.30
  Buchbinder hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats Buchbinder på Berlin Schönefeld flygplats
  Flughafen Schönefeld
  Berlin, Tyskland 12521

  +49 30 6091 5600
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 23.00
  Enterprise hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats Enterprise på Berlin Schönefeld flygplats
  Flughafen Schönefeld
  Berlin, Tyskland 12521

  +49 30 634 129 60
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 23.00
  Keddy hyrbil på Berlin Schönefeld flygplats Keddy på Berlin Schönefeld flygplats
  Flughafen Schönefeld
  Berlin, Tyskland 12521

  +49 306 349 160
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag - Söndag: 08.00 - 23.00

  Terminaler

  Innan fanns det totalt fyra terminaler på Berlin Schönefeld flygplats men numera är det bara T5 som är öppen. T5 tillhör numera den nya flygplatsen Berlin Brandenburg flygplats och den har även två andra terminaler (T1 och T2). De två andra terminalerna ligger i en nybyggd byggnad cirka 6 kilometer från Schönefeld flygplats (T5). För att ta sig mellan T1/T2 och T5 behöver man planera lite tid, det går S-bahn, bussar och taxi mellan terminalerna men räkna med att det tar 8-10 min att ta sig från T1/T2 till T5.

  Flygplatsfaciliteter

  Även om Schönefeld flygplats (T5) har ett mindre utbud av faciliteter i jämförelse med Berlin Brandenburgs huvudterminal, kommer du att hitta en rad tjänster och bekvämligheter så du kan ha en säker och behaglig vistelse. Du hittar ett urval av caféer, barer och restauranger där du kan ta en bit mat att äta eller en kall öl innan avfärd. Till exempel på Almhütte, Cindy´s diner, Irish Pub eller klassiska Burger King. Det finns även en handfull av butiker och affärer där du kan köpa böcker, souvenirer, godis, sprit och annat som du kan tänkas behöva. Inte minst kan du fynda på flygplatsen taxfree butik Heinemann Duty Free innan du sätter dig på planet hem till Sverige.

  Andra tjänster som finns är valutaväxling, biljettdiskar, bankomater och självklart möjligheten att direkt hyra bil på Berlin Schönefeld flygplats. Du kan också njuta av trådlöst wifi helt kostnadsfritt på alla flygplatsens terminaler, allt för att du ska ha en så bekväm vistelse som möjligt.

  Hur kan man ta sig till och från Berlin Schönefeld flygplats?

  Bil

  Flygplatsen ligger bara cirka 18 kilometer sydöst om centrala Berlin och beroende på trafik tar det runt 20-30 minuter att köra. Anslutningarna till motorvägen är bra och du kan därför smidigt ta dig till Berlin via antingen A113, A100 eller A10. En bil är det absolut enklaste och smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen på, dessutom ger det dig möjligheten att utforska staden och området på bästa sätt medan du är här. Om du ska köra till flygplatsen från Berlin tar du än en gång antingen väg A113, A100 eller A10. Den absolut vanligaste rutten är via A113, tar du den svänger du sedan av på avfarten som heter Schönefeld Süd. Då kommer du nå flygplatsen. Det är skyltat men är du orolig över att hitta är det en bra idé att ha med sig en karta eller GPS.

  Kollektivtrafik

  Från flygplatsen kan du också välja att åka med antingen buss eller tåg in till Berlin. Det finns en mängd busslinjer som kör mellan huvudstaden och flygplatsen, bland annat express bussen X7 och de lokala regionbussarna 163, 164 och 171. Tågstationen ligger fem minuters gångavstånd från flygplatsen via en passage och därifrån kan du också ta dig in till centrala Berlin. Det kollektiva transportsystemet fungerar på så sätt att Berlin är uppdelat i tre olika zoner, A, B och C. När man köper en biljett fungerar den på samtliga av kollektivtrafikens transportmedel (dvs buss, spårvagnar, tåg och även tunnelbana inne i centrala Berlin) och man köper sedan en biljett beroende på de zoner man ska åka i. Man kan köpa biljett i antingen zonerna AB, BC eller ABC och priset varierar. Schönefeld flygplats befinner sig i zon C och en enkelbiljett som varar i två timmar kostar då antingen 2.80 för zonerna BC eller 3.40 för zonerna ABC.

  Taxi

  Att åka med taxi till och från flygplatsen går också. Precis utanför terminal A står flera taxibilar parkerade, redo att köra dig till din slutdestination. Det går bra att gå dit och bara hoppa in i en ledig bil, men behöver du en taxi som är handikappanpassad eller för mer än fem personer kan det vara bra att boka i förväg. Du kan också gå till flygplatsens servicecenter som kan hjälpa dig fixa det.

  Parkeringstips

  Du behöver inte oroa dig över att inte hitta parkeringsplats för din hyrbil på Schönefeld flygplats. Här finns över 4,000 parkeringar till sina kunders förfogande, uppdelat på olika parkeringar som alla har ett eget syfte. De ligger väldigt närma de olika terminalerna vilket gör att du kan välja den parkeringen som ligger närmast den terminalen du ska flyga från. Bland annat ligger P6 i anslutning till Terminal D medan P1 ligger nära både Terminal A och B. Parkeringsplatserna är också olika i form av att vissa är till för långtidsparkering medan andra är till för kortare perioder, vissa är även reserverade för resenärer med en funktionsnedsättning. Priserna för de olika parkeringarna varierar, för mer information om kostnaderna vänligen besök flygplatsens officiella hemsida.

  Nyttiga länkar

  Berlin Schönefeld flygplats

  Mer information om Berlin Schönefeld flygplats

  Berlin Schönefeld flygplats
  Flughafen Schönefeld
  Berlin, Tyskland 12521

  IATA Code: SXF
  ICAO Code: EDDB
  Wikipedia sida
  Latitude: 52.383333
  Longitude: 13.529722

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 18 km sydöst om centrala Berlin Schönefeld.