Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ AVIGNON CENTRALSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Avignon Centralstation – Hitta rätt semesterbil

  De flesta kommer till Avignon för att se det historiska Påvepalatset som under största delarna av 1300-talet var var de katolska påvarnas bodde. Påvarna har nu sedan länge flyttat till Rom, men besökarna fortsätter att välla in till Avignon för att se detta fantastiska palats i gotisk stil. Beläget i stadens historiska centrum ligger den berömda medeltida bron Saint-Bénézet och torget Place de I´Horloge inte heller många minuters gångsträcka bort. Väl inne i centrala Avignon är det enkelt att ta sig runt mellan olika sevärdheter eftersom avstånden inte är så stora, en uppfriskande promenad med historiska och kulturella sevärdheter i södra Frankrikes härliga klimat kan därför vara en perfekt semesteraktivitet.

  Om du under din semester vill se mer av Avignons yttre områden eller mer av regionen Provence, kan vi rekommendera att hyra en bil. Auto Europe har massvis av erbjudande på prisvärda fordon som är tillgängliga för uthyrning i ett par dagar eller till och med flera veckor och månader. Vi samarbetar med många företag som har kontor i stadens centrala delar såväl som på stadens två tågstationer. Önskar du hämta upp din hyrbil på Avignon Centralstation eller Avignon TGV tågstation går det att fixa och vi hjälper dig jämföra dina alternativ så du kan hitta det bästa erbjudandet. Auto Europe garanterar bästa pris vilket betyder att du har mer att spendera under din semester, kanske är det dags att unna sig en vinprovning på en av södra Frankrikes vingårdar, en shoppingtur i Marseille eller varför inte besöka den magiska Franska Rivieran? Med en hyrbil är du fri att åka exakt ditt du vill och se och göra det du känner för, en bil ger dig verkligen chansen att njuta av semester till max.

  Tågstationsinformation

  Gare d´Avignon-Centre, eller Avignons Centralstation, är stadens tågstation som trafikerar de lokala och regionala sträckorna – till skillnad från Avignon TGV tågstation som har destinationer i Paris, Lyon och även en hel del internationella destinationer i bland annat Tyskland. Centralstationen ligger i hjärtat av Avignon, inte alls långt från alla de historiska sevärdheterna kring Påvepalatset. Stationshuset matchar stadens vackra arkitektur och är i en klassisk 1800-tals still. Det var arkitekten Louis Bouchot som designade denna vackra byggnad som sedan 1860-talet fungerat som stadens centralstation.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Avignon Centralstation?

  Auto Europe är stolta över våra samarbetspartners som ser till att våra kunder är väl omhändertagna väl på plats. Eftersom Auto Europe är en förmedlare har vi inga kontor som kunderna beger sig till, ska du hyra bil på Avignon Centralstation är det därför den lokala leverantörens kontor du ska gå till. Auto Europe finns trots det med dig under hela hyresprocessen och du kan alltid kontakta oss om du har några frågor eller behöver stöd, våra hyrbilsexperter är tillgängliga alla dagar i veckan på +46 10 888 66 52.

  Har du tidigare inte kört i Frankrike kan det vara bra att sätta sig in lite i hur körvanorna i landet är samt läsa på om de vanligaste trafikreglerna. Det är du som är ansvarig för att vara påläst om vilka regler och lagar som gäller när du befinner dig i ett annat land, ursäkten att du inte visste fungerar inte, se därför till att läsa lite om Frankrikes körregler innan du sätter dig bakom ratten.

  Nedan ser du några leverantörer du kan hyra bil av på Avignon Centralstation:

  Avis hyrbil på Avignon Centralstation Avis på Avignon Centralstation
  Gare SNCF, Boulevard St Roch,
  Avignon, Frankrike 84000

  +33 820 61 16 50
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 09.00 - 12.00, 14.00 - 18.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT
  Hertz hyrbil på Avignon Centralstation Hertz på Avignon Centralstation
  Zi De Courtine, 178 Rue de l'Aulanière,
  Avignon, Frankrike 84000

  +33 4 90 01 31 41
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 22.00

  Tågstationsfaciliteter

  De klassiska sakerna du finner på en tågstation finns på Avignon Centralstation, det vill säga toaletter, biljettautomater, informationsdisk, hittegods och bankomat. Utbudet på matställen är inte jättestort, men det finns bland annat en liten stations pub, ett café och ett smörgåsställe vid namn Boulangerie Marie Blachére. Eftersom stationshuset ligger så centralt finns det dock i området runt byggnaden massvis av restauranger och café du snabbt kan ta dig till om du vill. Det finns även gott om hotell i dessa centrala delar så anländer du till Avignon via centralstationen och bokat hotell i centrum är du med störst sannolikhet redan mycket nära din slutdestination.

  Tågstationen är rullstolsanpassad och för de som lider av en rörelsenedsättning finns det hjälp att få. Om du behöver särskild assistans, vänligen gå till informationsdisken i huvudhallen så kan de hjälpa dig med att låna ut en rullstol samt assistera dig med den speciella rullstolshissen som finns. Du kan också be dem om hjälp om du behöver assistans vid påstigningen av tåget.

  Hur kan man ta sig till och från Avignon Centralstation?

  Det är enkelt att ta sig till Avignon Centralstation med hjälp av kollektivtrafiken eftersom många busslinjer stannar här. Centralstationen är en knutpunkt för busstrafiken och härifrån går det bussar åt alla håll och kanter, inte bara inom Avignon utan också de närliggande områdena. Dagligen avgår det också en mängd lokaltåg som kan ta dig till ställen som Marseille och Toulouse. Vill du via tåg ta dig längre än så, kan du från Avignon Centralstation ta tåget till Avignon TGV tågstation och sedan därifrån ta ett tåg till huvudstaden Paris, Nice, Montpellier eller till och med Tyskland.

  Eftersom stationen är belägen i hjärtat av Avignon kan du, om du redan befinner dig i centrum, gå dit på bara några minuter. Stationen ligger cirka en kilometer från Påvepalatset och det tar därför inte särskilt lång tid att gå, detta är perfekt om du anländer på Avignon Centralstation och direkt vill ge dig ut på upptäcktsfärd i det historiska centret. Vill du hellre åka taxi går det också bra och taxibilar finns tillgängliga utanför stationens huvudentré. Du kan också välja att boka en hyrbil på Avignon Centralstation för att fritt ta dig runt i staden och södra Frankrike, regionen har extremt mycket att se och en bil tillåter dig att bekvämt ta dig runt mellan olika städer, sevärdheter och aktiviteter.

  Parkeringstips

  Tågstationen har en parkeringsplats som är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. På parkeringsplatsen finns det både laddningsstationer för elbilar och handikapparkeringar tillgängliga. Priset ligger på 2.00 euro för 30 minuter, 3.00 euro för en timme, 7.80 euro för tre timmar och sedan höjs priset ju längre du står – en period på 24 timmar kostar 26.00 euro. Betalningen sker antingen via kreditkort eller kontanter i en automatisk biljettautomat som finns på plats. Skulle det inte finnas plats vid denna parkering kan du välja dig att ställa dig på någon annan närliggande, till exempel Parking Saint-Charles eller Parking Indigo Avignon Jean Jaurés.

  Nyttiga länkar

  Avignon Centralstation