Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Körinformation
QATAR

Bila i Qatar

Översikt | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Översikt

Generell information
Emiratet Qatar utgörs av en halvö i Persiska viken. På denna 16 mil långa halvö finns mycket att upptäcka. Hyr bil i Qatar och besök landets huvudstad Doha. Här kan du shoppa i moderna varuhus eller besöka en traditionell Souq (arabisk marknad). Kör din hyrbil till kritvita stränder och vila ut under en palm. Tänk dock på att köra försiktigt och defensivt. Håll avstånd till andra fordon.

Regler vid bilhyra i Qatar
För att få hyra bil i Qatar måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera För att få hyra en bil måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Ett internationellt körkort (utöver det nationella) krävs. Använd alltid säkerhetsbältet. Vi rekommenderar att alla barn under 10 år åker i baksätet samt placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Qatar:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 80-100 km/h
 • Motorväg: 120 km/h

Trafikregler
I Qatar har högertrafik och cirkulationsplatser är vanliga. Nolltolerans tillämpas för alkohol. Kör aldrig när du är alkoholpåverkad! Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon under färd (hands-free är tillåtet). Bötessummorna är höga.

Bensinstationer
Bränslepriserna är mycket låga och bensinstationerna håller oftast öppet dygnet runt. På många stationer finns till och med uttagsautomater.

Vägtullar och avgifter
Det finns inga vägtullar i Qatar.

Parkering
Det är relativt billigt att parkera i Qatar. Om du besöker varuhus så är parkeringen vanligtvis gratis, likaså utanför de större städerna. Läs dock alltid skyltar noggrant.

Försäkringsinformation

Generell information
Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

Hyresrestriktioner

Med hyrbil i Qatar är det inte tillåtet att köra utanför landet. Uppmärksamma också att det inte heller är tillåtet att ta bilen på en färja.

Envägshyror
Envägshyror inom landet är tillgängliga (för vissa bilkategorier) utan extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.


Välj korrekt hemland
close