Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
SYDAFRIKA

Körinformation för Sydafrika

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Sydafrika och hyrbil är en bra kombination. Här kan du besöka städer som Kapstaden i sydväst och köra till Port Elizabeth i söder. Avsluta din bilresa i Durban på östkusten. Sydafrika bjuder på ett härligt klimat under vår vinter och många möjligheter till safariturer och andra spännande äventyr. Tänk på att ta med en extra bränsledunk och extra dricksvatten då du kör på landsbygden.

Regler vid bilhyra i Sydafrika
För att hyra bil i Sydafrika måste föraren vara minst 18 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier) samt ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Många uthyrare tillämpar även en maxålder på 70 år. I Sydafrika är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Sydafrika:

 • Tätort: 60 km/h
 • Landsväg: 100 km/h
 • Motorvägar: 120 km/h

Trafikregler
Sydafrika har vänstertrafik. Dock tillämpas högerregeln. När du kör på landsbygden bör du vara uppmärksam på både vilda och tama djur som korsar vägen. Kvaliteten på vissa vägar kan också vara undermålig. Kör defensivt och håll avstånd till andra trafikanter.

Bensinstationer
I och runt de större städerna är det gott om bensinstationer. Om du ska resa på landsbygden tänk på att tanka innan eller ta med dig en extra tank bensin. De flesta stationer håller öppet alla daga i veckan mellan 07:00 - 19:00.

Vägtullar och avgifter
I Sydafrika är många nationella vägar och tunnlar belagda med tull. Du betalar antingen kontant eller med kreditkort.

Parkering
Vi rekommenderar att du parkerar i ett övervakat garage eller inhägnat område och inte på gatan under nattetid. I de större städerna är det svårt att hitta parkering. På vissa parkeringsplatser finns parkeringspersonal som bär självlysande västar. De hjälper dig att hitta en ledig plats. Det är kutym att ge dem ett par rand i dricks.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Sydafrika ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras till vissa grannländer. Om inresa till annat land önskas måste detta meddelas minst 3 dagar innan upphämtning. Meddela oss gärna redan vid bokning om du planerar att korsa de nationella gränserna.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil)  så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

Envägshyror
Vissa envägshyror är tillåtna både inom landet och mellan olika länder. Restriktioner förekommer för vissa bilkategorier. Avgifter tillkommer. Kontakta oss för mer information.


Välj korrekt hemland
close