Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
SLOVENIEN

Körinformation för Slovenien

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Slovenien har ett väl utbyggt vägsystem som tar dig i alla riktningar du behöver. Hämta en hyrbil direkt på flygplatsen eller på en ort. Med en hyrbil i Slovenien är det enkelt att även köra till grannländer som Italien och Österrike (meddela oss dock innan). Under vintertid kan du åka skidor i bergen och på sommaren lockar sol och bad längs med den adriatiska kusten. Annars är Bledsjön också ett mycket uppskattat semestermål.

Regler vid bilhyra i Slovenien
För att få hyra bil i Slovenien måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar även speciella regler för förare mellan 70 och 73 år (med extra avgifter). Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 12 år måste sitta i baksätet.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Slovenien:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 90 km/h
 • Motorvägar: 130 km/h

Trafikregler
I Slovenien är det högertrafik och du ska använda halvljus även vid dagsljus. Mellan 15 nov till 15 mar råder vinterdäcksplikt. Ska du köra till bergen kan det vara bra att även ha snökedjor.

Bensinstationer
Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 20:00 och är stängda på söndagar. I de stora städerna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

Vägtullar och avgifter
Följande vägar är avgiftsbelagda: A10/E70, A1/E63 och A10/E57. Du betalar med en vägvingnette som kan köpas på bensinstationer och motorklubbar. Detta betalas normalt sett direkt till uthyraren. Kontrollera vid bokning och upphämtning.

Parkering
Det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i huvudstaden Ljubljana. Om du hittar en plats är det oftast en avgiftsbelagd plats. Du betalar i parkeringsautomater och lägger biljetten på instrumentbrädan. Uppmärksamma att du inte får växel (när du betalar kontant). Efter kl. 18 samt på söndagar är det gratis parkering. Kontrollera dock alltid skyltarna noggrant.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Slovenien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Italien eller Kroatien? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Slovenien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close