Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
SLOVAKIEN

Körinformation för Slovakien

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Vägnätet i Slovakien förbättras hela tiden och nya sträckor motorväg byggs. För att upptäcka landet på bästa sätt kan du använda både de nya och de gamla vägarna. Kör till huvudstaden Bratislava och njut av prisvärd shopping, mat och nattliv. Tänk på att köra defensivt och att hålla bra avstånd till andra bilister.

Regler vid bilhyra i Slovakien
För att få hyra bil i Slovakien måste du vara minst 19 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. (Olika regler gäller för olika uthyrare). För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt och vissa uthyrare tillämpar en maxålder på 70 år. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn upp till 12 år måste sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Slovakien:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 90 km/h
 • Motorvägar: 110-130 km/h

Trafikregler
I Slovakien är det högertrafik. Spårvagnar körs om på höger sida. Liksom i Sverige ska du använda halvljuset under hela dygnet. Promillegränsen i Slovakien är 0,00. Kör aldrig när du druckit alkohol! Om du blir stoppad av polisen kan de bötfälla direkt på plats i lokal valuta.

Bensinstationer
Bensinstationer utmed de större vägarna håller normalt sett öppet dygnet runt.

Vägtullar och avgifter
För att köra på de slovakiska motorvägarna krävs en vägvinjett. Hör med den lokala uthyraren, oftast ingår denna i din hyra.

Parkering
I Slovakien parkerar du på höger sida (förutom på enkelriktade gator där du parkerar på vänster sida). Parkering i större städer kräver en P-skiva som du placerar på instrumentbrädan. Parkera aldrig utanför parkeringszonerna. Läs skyltar noggrant för att undvika parkeringsböter och bortbogsering.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Slovakien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Tjeckien eller kanske Ungern? Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra samt om det tillkommer avgifter.

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Slovakien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close