Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
PORTUGAL

Körinformation i Portugal

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Portugal erbjuder sol och bad och härlig natur. Vägnätet är inte lika utbrett som i ex. Spanien men du tar dig enkelt och snabbt till ditt mål.

Mellan Lissabon och Porto löper motorväg A1 som har fyra körbanor. Tänk på att köra extra försiktigt i Portugal, eftersom körstilen skiljer sig från den svenska.

Regler vid bilhyra i Portugal
För att få hyra bil i Portugal måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska för alla i bilen och barn kortare än 150 cm ska sitta i baksätet i en åldersanpassad bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Portugal:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 100 km/h
 • Motorväg: 120 km/h

Trafikregler
I Portugal är det högertrafik. Om du måste använda mobiltelefon medan du kör använd hands free, annars riskerar du att behöva betala böter. Se upp för vespor och mopedister. Ge fri väg för spårvagnar samt passagerare som stiger av spårvagnar (låt dem korsa vägen).

Bensinstationer
Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 22:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

Vägtullar och avgifter
Motorväg A1 mellan Lissabon och Porto är belagd med tull.

Parkering
I Portugal kan du parkera i så kallade parkeringszoner. Du hämtar en P-skiva som du ställer in och placerar, väl synligt på instrumentbrädan. I Lissabon däremot kan det vara svårt att parkera på gatan. Om du ska parkera över natten rekommenderar vi ett övervakat parkeringsgarage. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Portugal ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner och extra avgifter kan tillkomma. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori. Vänligen uppmärksamma att det aldrig är tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Spanien eller Frankrike? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Portugal är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close