Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
NORGE

Körinformation för Norge

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Att bila i Norge är en härlig upplevelse. I vårt natursköna grannland finns mycket att se. Hyr en bil i Norge och kör på de över 91 000 kilometer vägbana som finns. På detta vis upptäcker du mer än bara Oslo under din resa. Besök charmiga hamnstäder, fjälltrakter och kustlandskap. Läs mer om trafikregler och hastighetsbegränsningar i Norge i vår guide nedanför.

Regler vid bilhyra i Norge
För att hyra bil i Norge måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Norge är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn kortare än 135 cm måste sitta i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Norge:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 80 km/h
 • Motorväg: 90-100 km/h

Trafikregler
Liksom i Sverige så måste du använda halvljus även under dagen. Man kör på höger sida och spårvagnar har förkörsrätt och skall köras om på höger sida. Trafikreglerna i Norge är ungefär desamma som i Sverige.

Bensinstationer
Bränslepriserna i Norge är bland Europas dyraste. Bilar du vid gränsen till Sverige, passa på att tanka där. I Norge är det lätt att hitta bensinstationer. Tänk dock på att det kan vara stora avstånd mellan bensinstationerna i norra Norge och på avlägsna platser.

Vägtullar och avgifter
I Norge kallas vägtullar för Bompeng. Ett bra tips är att registrera sitt kreditkort online innan man åker. På så sätt debiteras du automatiskt då du passerar ett AutoPass. I Oslo tillämpas trängselavgift.

Parkering
Det är inte tillåtet att parkera på en huvudled i Norge. Det finns dock många offentliga parkeringsplatser. Gul vägmarkering indikerar parkering i en timme, grå markering 2 timmar och brun markering 3 timmar tillåten parkering.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Norge ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till ett östeuropeiskt land? Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Norge är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close