Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
NAMIBIA

Körinformation för Namibia

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Namibia ligger i sydvästra Afrika. Namibia har många nationalparker och safariparker. Det är perfekt att hyra bil i Namibia. Åk utmed kusten från Walvis Bay upp till Skeleton Coast Park. En hyrbil i Namibia är nästintill ett måste om man vill kunna se sig omkring. Tänk på att ta med extra bränsle och mycket vatten om du ska köra på landsbygden.

Regler vid bilhyra i Namibia
För att hyra bil i Namibia måste föraren vara minst 18 år och max 70 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Ett internationellt körkort krävs, utöver ditt svenska. I Namibia är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Namibia:

 • Landsväg: 60-80 km/h
 • Motorväg: 120 km/h

Trafikregler
Namibia har vänstertrafik. Tänk på att många vägar kan ha stora hål. Ta det försiktigt! När du kör på landsbygden bör du vara uppmärksam på både vilda och tama djur som korsar vägen.

Bensinstationer
I och runt de större städerna är det gott om bensinstationer. Om du ska resa på landsbygden tänk på att tanka innan eller ta med dig en extra tank bensin. Bränslepriserna är ungefär hälften så dyra som i Sverige och obemannade stationer är ovanliga.

Vägtullar och avgifter
I Namibia finns det inga vägtullar eller vägavgifter.

Parkering
Vi rekommenderar att du parkerar i ett övervakat garage eller inhägnat område och inte på gatan under nattetid. Tänk på att trafiken är mycket livlig i städerna. Lämna inga värdefulla saker i bilen.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Namibia ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras till vissa grannländer. Om inresa till annat land önskas måste detta meddelas minst 3 dagar innan upphämtning. Meddela oss gärna redan vid bokning om du planerar att korsa de nationella gränserna.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

Envägshyror
Vissa envägshyror är tillåtna både inom landet och mellan olika länder. Restriktioner förekommer för vissa bilkategorier. Avgifter tillkommer.


Välj korrekt hemland
close