Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
KANADA

Körinformation för Kanada

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Kanadas natur påminner mycket om Sveriges men är än mer storslagen. Hyr bil i Kanada och kör i vackra naturreservat och utmed kusten eller insjöar och besök härliga städer. Om du tycker om natur och äventyr har du verkligen kommit rätt. Det är enkelt att köra bil i Kanada och vägstandarden är mycket bra.

Regler vid bilhyra i Kanada
För att hyra bil i Kanada måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Kanada är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn under 13 år ska sitta i baksätet. Yngre barn placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Kanada:

 • Tätort: 50 km/h
 • Motorvägar: 100 km/h

Trafikregler
Liksom i Sverige är det högertrafik i Kanada. I Qubeck är högersväng vid rött trafikljus förbjuden. Kanada använder det metriska systemet så alla skyltar visar hastighetsbegränsningar och avstånd i kilometer.

Bensinstationer
Bränslepriserna i Kanada är dyrare än de i USA men trots detta mycket billigare än i Sverige. Många stationer på motorvägarna har öppet dygnet runt. Om du ska köra på glesbygden kan det vara bra att hålla koll på närmaste bensinstation.

Vägtullar och avgifter
I Kanada finns vissa tullbelagda vägar. Ett par exempel är Highway 407ETR och ETR (Express Toll Route). På den sistnämnda finns det inga tullbås att betala i. Betalning sker genom transponder eller via automatisk identifiering. Avgiften varierar efter tid på dygnet.

Parkering
I de större kanadensiska städerna är det relativt dyrt att parkera. Vi rekommenderar istället att man parkerar i utkanten av staden och reser med kollektivtrafik in till stadens mitt. I övriga delar av Kanada är det inga större problem att hitta parkeringsplatser.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Kanada ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt till USA. Hör dock med oss eftersom det kan finnas vissa reserestriktioner för speciella hyrbilskategorier. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Kanada är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är inte tillgängliga. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close