Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
ITALIEN

Körinformation för Italien

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Italien är ett härligt land att bila i. Boka hyrbil i Italien och kör längs de långa kusterna, i bördiga och frodiga landskap i norr eller på soliga öar som Sardinien och Sicilien. För den erfarne föraren kanske ett besök i Rom lockar? Auto Europe har satt samman lite information som är bra att ha inför bilhyran i Italien.

Regler vid bilhyra i Italien
För att få hyra bil i Italien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Barn under 12 år ska åka i baksätet och placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Italien:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 110 km/h
 • Motorväg: 130 km/h

Trafikregler
I Italien är det högertrafik. Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse. Promillegränsen i Italien är 0,8.

Bensinstationer
Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 12:30, sedan har man siesta för att öppna igen mellan kl. 15:30 till 19:00. På söndagar kan de vara stängda. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt och tankautomater är också vanliga.

Vägtullar och avgifter
De italienska motorvägarna är belagda med tull. Antingen betalar du dessa kontant i tullbåsen eller så köper du en vägvignett på en bensinstation.

Parkering
Parkering får endast ske på höger sida av vägen. I sk. blåa zoner kan man parkera med parkeringsskiva i en timme. Placera skivan väl synlig på instrumentbrädan.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Italien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Schweiz eller Slovenien? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan vissa städer i Italien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close