Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
GREKLAND

Körinformation för Grekland

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Grekland har 1440 öar, varav 227 är bebodda. Om du vill hyra bil i Grekland bör du tänka på att du inte får ta bilen på en färja. Auto Europe samarbetar med många olika uthyrare på många öar och på det grekiska fastlandet. Det är enkelt att hämta en hyrbil och vägnätet är på de flesta platser väl utbyggt. Med bilhyra i Grekland är det bara fantasin som sätter stopp.

Regler vid bilhyra i Grekland
För att få hyra bil i Grekland måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare har en maxålder på 70 år vid bilhyra i Grekland. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Barn under 10 år får inte sitta i framsätet och barn under 4 år ska sitta i babyskydd eller bilbarnstol.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Grekland:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 80 km/h
 • Motorväg: 120 km/h

Trafikregler
I Grekland är det högertrafik. Om du kör på en trefilig väg skall mittenfilen användas för omkörning. Se upp med vespor och mopedister. Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon (använd hands-free).

Bensinstationer
Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 19:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

Vägtullar och avgifter
I Grekland finns två avgiftsbelagda vägar. Sträckan mellan Aten och Peloponnes samt mellan Aten och Thessaloniki är belagda med vägtull. Ta med kontanter.

Parkering
Vi rekommenderar att du parkerar på hotellets parkering eller på turistparkeringar. Undvik att parkera i stadscentrum under rustningstrafik.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Grekland ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa (varierar beroende på uthyrare). För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vissa uthyrare tillåter inte att man kör hyrbilen utanför Grekland. Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan vissa städer i Grekland är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close