Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
FRANKRIKE

Körinformation för Frankrike

Trafikinfomation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Frankrike är ett härligt land att bila i. Boka hyrbil i Frankrike och kör längs den franska Rivieran, i Provence eller till Paris. I Frankrike hittar du närmare 40 000 km väg, varav 9600 km är motorväg. Hyr annars bil på Korsika, denna soliga ö har mycket att erbjuda. Auto Europe har sammanställt en del körtips som kan vara bra att ha när man kör hyrbil i Frankrike.

Regler vid bilhyra i Frankrike
För att få hyra bil i Frankrike måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Barn under 10 år ska åka i baksätet och barn under 4 år ska sitta i bilbarnstol eller i babyskydd.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Frankrike:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 110 km/h
 • Motorväg: 130 km/h

Trafikregler
I Frankrike är det högertrafik. Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon under körning. Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse. Fartkameror är också vanliga. Från och med juli 2012 är det krav på att medföra ett oanvänt alkotest i bilen. Alla hyrbilar kommer ha detta redan vid upphämtning.

Bensinstationer
Det är enkelt att hitta bensinstationer och många håller öppet dygnet runt. Bränslepriserna är lite dyrare utmed motorvägarna.

Vägtullar och avgifter
Franska motorvägar "autoroutes" som är betecknade med bokstaven "A" är avgiftsbelagda. Du tar en biljett när du kör in på vägen och betalar när du kör av från motorvägen. Avgifterna brukar vara högre under sommarmånaderna.

Parkering
I de flesta franska städer parkerar man genom att köpa en biljett i en parkeringsautomat. På vissa orter kan man parkera i sk. blåa zoner, under en viss tid, med parkeringsskiva. Placera skivan väl synlig på instrumentbrädan. Undvik att parkera mitt i centrala Paris, om du inte är en mycket erfaren bilförare.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsskydd. Vid hyra i Frankrike ingår även olycksfalls- och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori. Uppmärksamma att det inte är tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Tyskland eller Spanien? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan vissa städer i Frankrike är tillåtna (för vissa fordonskategorier) och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close