Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
FINLAND

Körinformation för Finland

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Hyr bil i Finland och upptäck vårt vackra grannland i öst. Finland kallas de tusen sjöarnas land och med hyrbil kan du ta reda på varför. Åk till huvudstaden Helsingfors eller upp till norra delen av Finland. Med biluthyrning är det bara din fantasi som sätter gränsen.

Regler vid bilhyra i Finland
För att hyra bil i Finland måste föraren vara minst 20 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Finland är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn under 3 år ska sitta i en bilbarnstol anpassad för deras ålder och vikt.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Finland:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 100 km/h
 • Motorväg: 120 km/h

Trafikregler
I Finland är det högertrafik. Ge fri väg till spårvagnar. I Finland används fartkameror ofta. Innan en kamera finns alltid en skylt med den aktuella hastighetsbegränsningen. Följ reglerna. Liksom i Sverige skall halvljuset vara påslaget under dygnets alla timmar.

Bensinstationer
Bensinstationerna är normalt sett öppna mellan 07:00 - 21:00. Automatpumpar finns att tillgå dygnet runt. Om du kör i de allra nordligaste delarna av Finland kan det vara bra att tanka i god tid, eftersom det kan vara glest mellan stationerna.

Vägtullar och avgifter
I Finland finns inga vägtullar.

Parkering
I Finland parkerar du enklast genom att betala i parkeringsautomater. Ibland kan man använda P-skiva. Placera biljetter eller P-skiva väl synligt på instrumentbrädan.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Finland ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras inom Västeuropa. Hör dock med oss eftersom det kan finnas vissa reserestriktioner för speciella hyrbilskategorier. Uppmärksamma att det vanligtvis inte är tillåtet att ta hyrbilen på en färja. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Finland är tillåtna och kan ibland kosta extra (restriktioner kan finnas för vissa biltyper). Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för utvalda fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close