Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
DANMARK

Körinformation för Danmark

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Vårt kära grannland i söder består av hela 72 bebodda öar. Många öar är förbundna via broar till fastlandet. Hyr bil i Danmark och besök Köpenhamn eller ta med familjen till Legoland. Det är enkelt att köra över Öresundsbron till Sverige eller söderut till Tyskland. Meddela oss dock om du ska resa utanför Danmark - vissa restriktioner kan förekomma.

Regler vid bilhyra i Danmark
För att hyra bil i Danmark måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Vissa uthyrare tillämpar också en maxålder på 80 år. I Danmark är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn under 6 år ska sitta i en bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Danmark:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 80 km/h
 • Motorvägar: 110 km/h

Trafikregler
I Danmark gäller högertrafik och bilbältesplikt för alla i bilen. Liksom i Sverige skall halvljuset vara påslaget dygnet runt. Tänk på att det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands free om du måste använda din mobil.

Bensinstationer
Bränslepriserna i Danmark är ungefär som i Sverige. Det finns gott om stationer och många erbjuder automater om butiken skulle vara stängd.

Vägtullar och avgifter
Om man vill köra i på Öresundsbron samt Stora Bältbron krävs betalning.

Parkering
Om du vill parkera i Köpenhamn men inte hittar någon parkeringsautomat kan du placera en P-skiva på instrumentbrädan. Då kan man parkera i max 1 timme. I vissa städer är det tillåtet att parkera vid parkeringsautomater i upp till 3 timmar.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Danmark ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori. Hyrbilen får inte tas med på en färja.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till ett östeuropeiskt land? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Danmark är tillåtna för vissa fordonskategorier och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close