Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
CHILE

Körinformation för Chile

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
I det avlånga landet Chile finns det över 80 000 km väg. Med en hyrbil i Chile har du alla chanser att uppleva detta vackra land. Kvaliteten på vägar är generellt sätt bra men i vissa städer kan gator vara skadade på grund av tidigare jordskalv. Tänk på att trafiktempot i störstäder är mycket hektiskt. Håll avstånd och visa hänsyn. Kör din hyrbil till bergsområden, härliga stränder eller intressanta kulturhistoriska platser.

Regler vid bilhyra i Chile
För att hyra bil i Chile måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Vissa uthyrare har en maxålder på 75 år för bilhyra i Chile. I Chile är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Chile:

 • Tätort: 60 km/h
 • Motorvägar: 120 km/h

Trafikregler
I Chile kör man på höger sida. Halvljus skall användas under hela dygnet. Under körning är det förbjudet att använda handhållen mobiltelefon, att röka eller lyssna på musik med hörlurar.

Bensinstationer
Passa på att tanka när du ser en bensinstation. Personalen som hjälper dig att tanka kallas Bomberos och det är kutym att dricks dem. Ta därför med lite kontanter.

Vägtullar och avgifter
I huvudstaden Santiago finns ett par vägar som är avgiftsbelagda. Ibland betalar du en avgift till uthyraren och då ingår en vignett, annars kan detta betalas med kontanter till tullpersonalen.

Parkering
I Chile är det oftast inga problem att hitta lediga parkeringsplatser. I större städer kan det vara svårt dock. Kontrollera om ditt hotell erbjuder övervakad parkering. Det finns också möjlighet att betala i parkeringsautomater vid parkering på gatan. Undvik att parkera på gatan nattetid och lämna aldrig några saker i bilen.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Chile ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Chile. Om du vill resa in i ett annat land finns vissa restriktioner, beroende på fordonskategori. Extra avgifter kan tillkomma. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Oftast tillåts du köra till Argentina mot extra avgifter (meddela i god tid!) Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

Envägshyror
Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och extra avgifter tillkommer. Du måste också hyra din bil i minst 3 dagar. Internationella envägshyror (mellan olika länder) är inte tillåtna.


Välj korrekt hemland
close