Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
BULGARIEN

Körinformation för Bulgarien

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
I Bulgarien är avstånden mellan städerna små och det är också enkelt att med hyrbil besöka städer vid Svarta havet eller huvudstaden Sofia. Sola och bada i Varna eller Bourgas eller hitta ditt alldeles egna smultronställe längs med de 12800 km väg som Bulgarien har att erbjuda. Med bilhyra i Bulgarien är det bara fantasin som sätter stopp.

Regler vid bilhyra i Bulgarien
För att få hyra bil i Bulgarien måste du vara minst 20 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare har en maxålder på 70 år vid bilhyra i Bulgarien. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Vi rekommenderar starkt att alla barn under 135 cm sitter i bilbarnstol eller på bilkudde i baksätet.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Bulgarien:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 80 km/h
 • Motorvägar: 120 km/h

Trafikregler
I Bulgarien är det högertrafik. Ge fri väg till spårvagnar och vid övergångsställen ska du låta fotgängare passera. På landsbygden kan det finnas djur på vägen och ibland saknas vägskyltar.

Bensinstationer
Bensinstationer är normalt öppna mellan 06:00 och 22:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

Vägtullar och avgifter
Det finns inga vägtullar i Bulgarien. För att köra på de bulgariska vägarna krävs dock en vignette. Fråga vid upphämtningen om denna ingår i din hyra. Annars kan de köpas på bensinstationer.

Parkering
På enkelriktade gator tillåts parkering endast på höger sida. I många städer är det svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Ibland erbjuds parkering i blåa zoner. Istället för parkeringsskiva används då en biljett.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Bulgarien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Grekland eller Rumänien? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan vissa städer i Bulgarien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close