Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
BRASILIEN

Körinformation för Brasilien

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Brasilien är ett enormt land med över 2 miljoner km väg. Att köra bil i Brasilien är inget för nybörjaren. Körtempot är hektiskt och trafikregler följs sällan av lokalbefolkningen. Tänk på att inte köra din hyrbil i Brasilien under natten och undvik helst stadskärnorna i de allra största städerna. Om du kör på landsbygden se upp med boskap och vild djur som kan korsa vägen. Om du tar det lugnt och håller bra avstånd till andra bilister så kommer du märka att Brasilien är ett underbart land att upptäcka. Här finns allt ifrån exotisk regnskog, pulserande storstäder till kritvita sandstränder.

Regler vid bilhyra i Brasilien
För att hyra bil i Brasilien måste föraren vara minst 18 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Brasilien är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Brasilien:

 • Tätort: 60 km/h
 • Landsväg: 120 km/h
 • Motorvägar: 120 km/h

Trafikregler
I Brasilien kör man på höger sida. Farthinder är ofta dåligt markerade och vissa vägar kan ha skador och vägskyltar kan ibland fattas. Mobil får endast användas med hands-free, under körning.

Bensinstationer
De större bensinstationerna på motorvägar och i större städer har öppet 24 h dygnet. Se till att ha en mindre mängd kontanter då inte alla stationer accepterar kreditkort.

Vägtullar och avgifter
De statliga vägarna i Brasilien har inga vägtullar men det finns många privatägda vägar där tullar tas ut.

Parkering
I mindre städer är det oftast inga problem att hitta parkering. I de större städerna kan det dock vara problem. Undvik att parkera på gatan. Många hotell och varuhus erbjuder parkeringshus. Lämna aldrig några saker i bilen.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Brasilien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Brasilien. Om du vill resa in i ett annat land finns vissa restriktioner, beroende på fordonskategori. Extra avgifter kan tillkomma. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

Envägshyror
Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och extra avgifter kan tillkomma. Internationella envägshyror (mellan olika länder) är tillåtna mellan vissa länder och stora avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så berättar vi mer.


Välj korrekt hemland
close