Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
BELGIEN

Körinformation för Belgien

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
I Belgien är avstånden mellan städer små och det är också enkelt att med hyrbil besöka grannländer som Nederländerna, Frankrike och Tyskland. Kör till huvudstaden Bryssel och shoppa eller slappna av på en strand vid kusten. Med bilhyra i Belgien är det bara fantasin som sätter stopp.

Regler vid bilhyra i Belgien
För att få hyra bil i Belgien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 3 år måste sitta i bilbarnstol.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Belgien:

 • Tätort: 50 km/h
 • Landsväg: 90 km/h
 • Motorvägar: 120 km/h

Trafikregler
I Belgien är det högertrafik. Ge fri väg till spårvagnar och var uppmärksam på cyklister. Om du måste använda mobiltelefon medan du kör använd hands free, annars riskerar du att behöva betala böter.

Bensinstationer
Bensinstationer är normalt öppna mellan 08:00 och 20:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

Vägtullar och avgifter
Det finns inga vägtullar i Belgien. För att köra i Liefenhoeks-tunneln i Antwerpen krävs det dock att man betalar en avgift.

Parkering
I Belgien kan du parkera i så kallade "blåa zoner" eller genom att betala i parkeringsautomater. I parkeringszonerna måste man använda en parkeringsskiva som du kan hämta på bensinstationer, kiosker och vid polisstationer. Placera den väl synligt på instrumentbrädan.

Försäkringsinformation

Generell information
Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Belgien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

Hyresrestriktioner

De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

Inresa till andra länder
Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till ett östeuropeiskt land? Vänligen kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

Envägshyror
Envägshyror mellan städer i Belgien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.


Välj korrekt hemland
close